Házi sport szelet

A mindig telitalálatos sütés nélküli édesség

Házi sport szelet recept

A sport szelet receptje tipikusan szájról-szájra terjedő recept, amit Anyától tanultam, de már ő sem emlékszik rá pontosan, hogy eredetileg kitől származik ez a szuper kis recept. Egy biztos: mindenkit rabul ejt ez az édesség, még a nem édes szájúakat is. A titka minden bizonnyal az egyszerű és gyors, sütés nélküli elkészítésében és nem utolsó sorban a mennyei finom ízében rejlik.

Házi sport szelet recept

Hozzávalók:

  • 2 dl tej,
  • 20 dkg vaj,
  • 2 evőkanál kakaópor,
  • 10-15 evőkanál cukor,
  • 1 csomag vaníliacukor,
  • rum, vagy rumaroma,
  • 1 csomag darált háztartási keksz (500 g),
  • csokimázhoz: 1 tábla étcsoki, 3-4 evőkanál olaj.

Elkészítés:

  1. A vajat a tejjel, kakaóporral, cukorral felolvasztjuk folyamatos kevergetés mellett.
  2. Amikor elolvadt a vaj, hozzáadjuk a rumaromát (ízlés szerinti adagot) és elzárjuk a főzőlapot az edényünk alatt.
  3. Egy nagyobb tálba beleszórjuk a kekszet, és ehhez adjuk hozzá a felolvasztott vajat, majd jó alaposan összedolgozzuk és egy lapos tálcára, tálba öntjük a masszát. Itt akár a kezünkkel szépen elrendezgetjük, elsimítgatjuk a masszát, hogy mindenhova egyforma mennyiség kerüljön.
  4. Majd a tetejére csokimázat öntünk: a csokit az olajjal vízgőz fölött vagy alacsony hőfokon összeolvasztjuk. Megvárjuk, amíg kihűl és utána a hűtőben dermesztjük tovább. Egy-két óra elteltével már tálalható is a sport szelet.

Házi sport szelet képek

Ha tetszett a fenti Házi sport szelet recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló desszert recepteket is: Trüffel golyó receptek, Vörösborban posírozott körte recept, Szőlős chia puding recept.

További receptötletek a hozzávalókból: étcsokoládé, kakaópor, keksz, rum, tej, vaj. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, gyorsan elkészíthető, könnyen elkészíthető, magyar, sütés nélküli édesség.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Házi sport szelet recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató