2010. február 14., vasárnap

Az elmaradhatatlan és megunhatatlan házi készítésű sport szelet

A sport szelet receptje tipikusan szájról-szájra terjedő recept, amit Anyától tanultam, de már ő sem emlékszik rá pontosan, hogy eredetileg kitől származik ez a szuper kis recept. Egy biztos: mindenkit rabul ejt ez az édesség, még a nem édes szájúakat is. A titka minden bizonnyal az egyszerű és gyors elkészítésében és nem utolsó sorban a mennyei finom ízében rejlik. Hogy is szól a bolti sport szelet szlogenje?! "Ha kell egy kis energia..." :-)

Hozzávalók:
  • 2 dl tej,
  • 20 dkg margarin,
  • 2 evőkanál kakaópor,
  • 10-15 evőkanál cukor,
  • 1 csomag vaníliacukor,
  • rum, vagy rumaroma,
  • 1 csomag darált háztartási keksz (500 g),
  • csokimázhoz: 1 tábla étcsoki, 3-4 evőkanál olaj (tűzhelyen felolvasztva)
Elkészítése:

A margarint a tejjel, kakaóporral, cukorral felolvasztjuk folyamatos kevergetés mellett. Amikor elolvadt a margarin, hozzáadjuk a rumaromát (ízlés szerinti adagot) és elzárjuk a gázt az edényünk alatt. Egy nagyobb tálba beleszórjuk a kekszet és ehhez adjuk hozzá a felolvasztott margarinunkat, majd jó alaposan összedolgozzuk és egy lapos tálcára (jelen esetben Valentin napra tekintettel szív alakú torta formába tettem) öntjük a masszát. Itt akár a kezünkkel szépen elrendezgetjük, elsimítgatjuk a masszát, hogy mindenhova egyforma mennyiség kerüljön. Majd a tetejére csokimázat öntünk. Megvárjuk, amíg kihűl és utána a hűtőben dermesztjük tovább. Egy-két óra elteltével már tálalható is ez a csodafinomság!

Receptajánló:  

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszönöm a tippet! Hétvégén kipróbálom. Üdv, Niki

Megjegyzés küldése

Szponzoráció