2010. február 28., vasárnap

Becsavarodott virslik és bacon-ös masnik

Csöppet lusta módon a mai vacsora elkészítésénél is a fagyasztóban meglapuló leveles tésztához nyúltam. Egyre nagyobb barátságban vagyok a kész leveles tésztával, hiszen nem drága, millióféleképpen és egyszerűen lehet ínycsiklandozó finomságokat sütni belőle. Szóval kész főnyeremény, ha nincs sok időnk bíbelődni a konyhában, ugyanakkor valami nagyon finomra vágyunk. Kétféle változatot sütöttem: tésztába csavart virslit és bacon-nel, sajttal ágyazott masnikat. Lássuk a rövid receptet:
Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta,
  • 1-2 csomag virsli (10 db),
  • reszelt trappista és füstölt edami sajt vegyesen (kb. 15-20 dkg),
  • 2 szelet füstölt bacon szalonna,
  • 1 tojás
Elkészítése:

Miután felolvadt a jeges tésztánk, kinyújtjuk kb. 1 ujjnyi vastagra és hosszú, vékony (kb. 1-2 cm-es) csíkokat vágunk belőle, annyit, ahány virslink van. A virsli végéhez passzintva a csíkot szépen rácsavarjuk a tésztát a husinkra (vagy erős túlzás a virslit husinak nevezni?!) és ezt az összessel ugyanígy végigjátsszuk. A tepsire téve megkenjük a tetejét tojással, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A bacon-ös masnit pedig a megmaradt kinyújtott tésztából készítjük el: a tésztát gondolatban megfelezve az egyik részére fektetünk egymás alá 2 szelet bacon szalonnát, megszórjuk sajttal, ráhajtjuk a másik felét és így is nyújtunk még rajta, hogy vékonyabb legyen és a hozzávalók jól összecsiszolódjanak. Majd kb. 6-7 cm hosszú csíkokat (3-4 cm-es vastagságú) vágunk belőle, a közepénél egyet csavarunk rajtuk, a tetejét szokás szerint tojással kenjük meg és sajttal szórjuk meg. Előmelegített sütőben nagy lángon pirosra sütjük.  Akár vacsorára, uzsira, sörkorcsolyaként, vagy vendégek fogadására előétel gyanánt sütünk ilyet, biztosan mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját. Jó étvágyat kívánok hozzá!
     
Receptajánló:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció