Akár ünnepi alkalomra, akár hétköznapra főzünk-sütünk mediterrán csirkemellt, nagyon finom és különleges, főleg azok számára, akik szeretik a mediterrán (leginkább az olasz) konyhát. Nézzük, hogyan is áll ez össze...
- 1 kg csirkemell filé
- ½ kg bacon szalonna (2 levél),
- Olíva olaj,
- Vaj,
- 1 konzerv hámozott, apróra vágott paradicsom (240-300 gr-os)
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- Só, bors, bazsalikom, oregánó, chili,
- Pici cukor (hogy elvegye a paradicsom savanyú ízét)
Elkészítése:

Berendezkedünk a göngyöléshez: egy nagyobb vágódeszkára először bacon szalonnákat helyezünk hosszában (annyit, amennyi passzol a hús szeletünkhöz) egymás mellé, erre fektetjük a hús szeletet, majd megkenjük a paradicsomos szósszal, és óvatosan felgöngyöljük. Szükség esetén hústűt is igénybe vehetünk, ha nagyon szét akarna csúszni a göngyöleg. A becsavarodott husikat a kivajazott tepsibe fektetjük, és alufóliával lefedve kb. egy óráig sütjük nagy lángon, és mielőtt kész lenne kb. negyed órát pirítjuk az alufólia nélkül. Tipp arra az estre, ha sok lenne a hús és kevés a bacon: a csirkemell szeletekre halmozzuk a megmaradt paradicsomos szószt, reszelünk rá sajtot és így sütjük meg…
Ha jól belegondolunk, ebből a fantasztikus kis olaszos paradicsomszószból már ez a 3. étel változat ebben a blog bejegyzésben és még mennyi variánsa létezik… Köretként barna rizzsel tálaltam, de akár pennét is el tudnék képzelni hozzá.
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése