Csípős sárgaborsó-krémleves

Kolbászos krémleves sárgaborsóból

Csípős sárgaborsó krémleves recept

Barátainknál kóstoltuk először a sárgaborsó-krémlevest és annak ellenére, hogy nem vagyok nagy leves rajongó, ez teljesen elvarázsolt. Az isteni, magyaros, kolbászos ízvilágnak köszönhetően elhatároztam, hogy ezt reprodukálom itthon. Valamiért eddig csupán főzelékben gondolkodtam a sárgaborsóval kapcsolatban, pedig millióféleképpen elkészíthetjük ezt az ízletes hüvelyest.

Csípős sárgaborsó-krémleves recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 marék sárgaborsó,
  • víz,
  • 1 kisebb sárgarépa, 
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • só,
  • bors,
  • csípős paprika,
  • 2 kisebb darab füstölt, csípős, békési kolbász,
  • főzőtejszín.

Elkészítés:

  1. A borsót előző este beáztatom annyi vízbe, amennyi bőven ellepi.
  2. Az apróra vágott hagymát, és kockákra aprított répát megdinsztelem forró olajban, néhány másodpercig együtt keverem a hozzáadott aprított fokhagymával, majd hozzáadjuk a vízről leöntött sárgaborsót és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 1-2 ujjnyi magasságban legyen felette víz. Ízesítjük sóval, borssal, csípős paprikával, és két vastag karika hazai (békés megyei) füstölt kolbásszal.
  3. Néha-néha megkevergetve ügyelünk arra, hogy a tetején összegyűlt habot lekanalazzuk a sárgaborsó-krémlevesről. A borsószemeket teljesen szétfőzzük, majd a kolbászkákat kiemelve botmixerrel pépesítjük a levest, hogy igazán finom, krémes állagot érjünk el. Ehhez még segítségünkre lesz a főzőtejszín is, amivel a végén behabarhatjuk (a tűzhelyre visszatéve). Tálaláskor 1-2 vékony szelet kolbásszal díszíthetjük.  

Csípős sárgaborsó-krémleves képek

Ha tetszett a fenti Csípős sárgaborsó krémleves recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló krémleves recepteket is: Sajtkrémleves bacon csipsszel recept, Őszibarack krémleves főzés nélkül recept, Lecsó krémleves recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fokhagyma, főzőtejszín, kolbász, sárgaborsó, vöröshagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: könnyen elkészíthető, krémleves, leves, magyar.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Csípős sárgaborsó krémleves recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató