2010. március 18., csütörtök

A kedvenc paradicsomos-cukkinis spagettim

Sajnos már több, mint egy hete nem volt időm frissíteni a blogot, így most igyekszem bepótolni az elmaradásomat. Rögtön a kedvenc olasz tésztámmal kezdem, vagyis folytatom a receptek megosztását. A tésztaszószhoz hasonló recepttel már találkozhattatok egy régebbi írásomban is, de azt gondoltam, hogy ez az isteni, hamisítatlanul olasz, finom és könnyű étel igazán megérdemel egy saját blogpostot az oldalon.



Hozzávalók kb. 3 személyre:
  • spagetti,
  • olívaolaj,
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 6-7 gerezd fokhagyma,
  • egy kisebb cukkini,
  • 1 konzerv (400 g) hámozott paradicsom (nyáron persze a legjobb a friss hazai paradicsom),
  • só, bors,
  • 2,5 csapott teáskanál bazsalikom,
  • 1 teáskanál oregánó,
  • kb. 3 teáskanál cukor,
  • ízlés szerint egy kis csípős paprika, vagy piros arany.
Elkészítése:

Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, néhány másodperc erejéig az egészen piciny darabokra aprított fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a kis kockákra vágott cukkinit. A felsorolt fűszerekkel beízesítjük a szószt és kis lángon időnként kevergetve összefőzzük a hozzávalókat. Az étel pikantériáját és lényegét a bazsalikom és a fokhagyma adja, ezért nem szabad fukarkodnunk a használatukkal. Míg fő a szósz, vizet forralunk a spagettinek és megfőzzük a tésztát és így kb. egyszerre lesznek készen. Tálaláskor bőségesen megszórjuk reszelt sajttal, ami akkor az igazi, ha parmezán sajt, de elárulom, hogy ma este én is csupán trappista sajttal hintettem meg a vacsorát. Jó étvágyat kívánok ehhez a kedvenc finomsághoz!

Receptajánló:  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció