2010. március 3., szerda

Olaszos bundában sült csirkemellfilé hagymás burgonyahajóval

Az olaszos bundában sült csirkemellfilé a rántott húsok egyik különlegesebb, mégis egyszerű változata, gyakorlatilag egy fűszeres sűrű palacsintatésztába bújtatjuk a húst és úgy sütjük meg forró olajban. A recept egyenesen Olaszországból érkezett, melyet szinte bármilyen hússal, hallal, vagy akár zöldséggel is kipróbálhatunk. Köretként pedig a képen is jól látható burgonyahajókat tálaltam, melyek azt hiszem, akár önmagukban is megállnák a helyüket.


Az olaszos bundában sült csirkemell hozzávalói 4 személyre:
  • 50-60 dkg csirkemellfilé,
  • 1 tojás,
  • kb. 2 kis marék liszt,
  • 1-2 gerezd fokhagyma,
  • só, bors, vegeta,
  • tej (amennyit a massza felvesz, sűrűnek kell lennie)
  • olaj a sütéshez.
A krumplihajókhoz szükség van a következőkre:
  • 3-4 nagy krumpli,
  • 1 tejföl,
  • reszelt sajt,
  • vaj,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 csomag zöld hagyma,
  • só, bors,
  • snidling (akár a szárított verzió is jó)

Elkészítése:
Elsőként a krumplikat kezdjük el főzni héjában, hiszen ennek több idő kell. Közben elkészítjük a szeletekre vágott, kiklopfolt csirkemellfilé bundáját:a felvert tojást csomómentesen elkeverjük a liszttel és annyi tejet adunk hozzá, hogy egy sűrű állagú mártást kapjunk, fűszerezzük sóval (óvatosan a vegeta miatt), borssal, vegetával, reszelünk bele fokhagymagerezdeket és ebben áztatjuk a hússzeleteket, amíg előkészítjük a "hajókat az utazásra". :) Ha nagyjából megfőttek a krumplik, lehűtjük őket hideg vízben, hosszában kétfelé vágjuk és kikaparjuk a belsejüket. Ezt a részt összetörjük, keverjük a vajjal, tejföllel, karikákra vágott zöldhagymával, reszelt fokhagymával, snidlinggel, sóval, borssal. Segítségképpen botmixerrel pépesre turmixolhatjuk. Evvel a krémmel megtöltjük a krumplikat, gazdagon megszórjuk sajttal és előmelegített sütőben magas fokozaton sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. Ezerféleképpen készíthetünk hasonló töltött burgonyát: sonkásat, zöldségeset, halasat, azonban köretként egy ilyen jellegű töltelék szerintem abszolút ízletes lehet és nem utolsó sorban nagyon guszta tud lenni. Tálaláskor salátával díszítettem és snidlinggel szórtam meg. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:  
 

4 megjegyzés:

Anya írta...

Büszke Vagyok Rád!

Anya kolleganője írta...

Mártika!

Nagyon szép és tartalmas az oldalad, nagyon sokat tanultam tőled. Ügyes vagy.
Markos Mária
Anya munkatársa

Névtelen írta...

Szia! nagyon jól néz ki!! megszeretném csinálni,de saláta helyett mivel lehet pótolni(rizs?nem igazán szeretjük a salátát.
Köszönöm Kata! :)

Márti írta...

Szia Kata! Köszönöm, hogy írtál. :) A salátát igazából csak díszítés végett használtam, ez nem szükséges a burgonyahajóhoz, így ez teljesen elhagyható. Az olasz bundás husi mellé pedig gyakorlatilag bármilyen egyszerűbb köret is szuper, akár krumplipüré, sült krumpli, főtt rizs,stb... Várom a beszámolódat! :) Üdv.: Márti

Megjegyzés küldése

Szponzoráció