Fekete erdei meggytorta egyszerűen

A házi meggylekvár és a tejszínhab nagy találkozása

Fekete erdei meggytorta recept

Az otthonról hozott, egyszerűen elkészíthető fekete erdei meggytorta receptje bármilyen alkalomra gyors torta gyártást tesz lehetővé. A kakaós piskóta megsütését követően csak meg kell várnunk, hogy kihűljön a tészta, gazdagon megkenjük házi meggylekvárral, tejszínhabbal, és kész is a könnyed, habos, gyümölcsös tortánk.

Fekete erdei meggytorta recept

Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortához:

  • 8 tojás,
  • 2 ek. kakaópor,
  • 2 ek. víz,
  • 8 csapott ek. cukor,
  • 6 púpos ek. rétesliszt,
  • 1/2 cs. sütőpor,
  • 4 dl habtejszín,
  • 1 cs. habfixáló por,
  • 1 ek. porcukor,
  • 1 közepes üveg meggylekvár,
  • díszítéshez: étcsoki, vagdalt mandula.

Elkészítés:

  1. Első körben egy 8 tojásos piskótát sütünk: ehhez a tojások sárgáját kakaóval, vízzel, cukorral egy turmixgép segítségével alaposan habosra összekeverjük, hogy a cukor jól elolvadjon benne és ehhez adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.
  2. A tojásfehérjéből felvert habot keverjük a masszához utolsó lépésként és ügyelünk arra, hogy a keverés közben ne nagyon törjük össze a habot.
  3. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a tésztát és előmelegített, forró sütőbe tesszük, amit az elején a legalacsonyabb hőfokra veszünk és kb. 15-20 percig ne is nyissuk ki a sütő ajtaját, később tűpróbát végzünk és, ha már nem ragad rá semmi a tűre, akkor elzárhatjuk a sütöt, de még ne vegyük ki belőle: fokozatosan távolítsuk el, vagyis 5-10 percig zárt ajtó, 10 percig fakanállal kitámasztott ajtó, később lenyitott ajtó, majd a végén ki is vehetjük a sütőből. Lehet, hogy túlságosan óvatos vagyok, de inkább így veszem ki a sütőböl, minthogy csúnyán összeessen a piskótatészta, amikor már a célhoz közel járok.
  4. Ha kihűlt a tortalap kettévágjuk és kb. ujjnyi vastagságban megkenjük a kész házi, darabos meggydzsemmel (ha nincs ilyenünk, akkor magozott meggybefőttből főzünk keményítő segítségével meggyzselét), majd a tejszínhabbal (a habtejszínt felverjük a cukorral és a habfixáló porral viszonylag keményre, de nem túlságosan keményre, hogy még könnyedén kenhető legyen), rátesszük a tetejét és ezt is megkenjük a maradék tejszínnel. Díszítésképp étcsokit reszelhetünk, mandulát szórhatunk, vagy akár meggy darabokkal kirakhatjuk a tetejét, csak a fantáziánk szabhat határt a tortadíszítésnek.

Fekete erdei meggytorta egyszerűen képek

Ha tetszett a fenti Fekete erdei meggytorta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló torta recepteket is: Narancsos répatorta recept, Epres, oreo kekszes túrótorta recept, Tökmagos, fehércsokis torta recept.

További receptötletek a hozzávalókból: habtejszín, kakaópor, meggylekvár, rétesliszt, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, gyümölcsös, könnyen elkészíthető, magyar, meggyszezon, torta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Fekete erdei meggytorta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató