2010. április 14., szerda

Joghurtos eperpite

Bár ezek az eprek még nem az igazi kerti bioeprek, de olyan hívogatóan kacsintottak rám a zöldségesnél, hogy egyszerűen meg kellett vennem őket és nem csalódtam, mert ízre is isteniek. Anya joghurtos-poharas alapsüti receptjének felhasználásával piteszerűen sütöttem meg az epreket egy tortaformában. Az elkészítése végtelenül egyszerű, mert csupán a joghurtos poharunkat használva kimérjük a hozzávalókat, összekeverjük, zsupsz bele a tepsibe, megszórjuk egy kis eperrel és már kész is a finomság.



A joghurtos eperpite kellékei:
  • 2 tojás,
  • 2 pohár porcukor,
  • 2 tasak vaníliacukor,
  • 2 pohár (125 g-os) édes fehér joghurt (jó lett volna igazi eperjoghurtot használni, de az éppen nem volt itthon),
  • 3 pohár liszt,
  • 1 tasak sütőpor,
  • 1 pohár olaj,
  • vanília aroma,
  • feldarabolt eper (kb. 50 dkg).
Joghurtos eperpite gyártás lépésről-lépésre:

1. A tojást a cukorral alaposan elkeverjük turmixgéppel, amíg a cukor teljesen el nem olvad benne.
2. Hozzáadjuk a joghurtos pohárkával kimért lisztet, sütőport, joghurtot, olajat és egy löttyintésnyi vanília aromát.
3. Szilikonos sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és a tetejére eperdarabokat szórunk, melyeket előtte egy pici lisztbe mártunk, hogy ne süppedjen túlságosan mélyre a süti tésztájában.
4. Előmelegített sütőben alacsony hőmérsékleten készre sütjük. Ne ijedjünk meg, hiszen kb. 1 óra is lehet így a sütési idő, megéri a várakozást, mert ettől lesz olyan szép, habkönnyű állagú.


Receptajánló: 

5 megjegyzés:

ledetti írta...

Szia Mártika! Gratulálok az oldaladhoz! Most már én is a "követőd" lettem! További sok sikert kívánok!

Márti írta...

Nagyon aranyos vagy Detti, köszönöm a kedves szavakat és a bíztatást! Aztán számolj be a lángosról! ;)

Jó Andi írta...

Mártikám!

Elkészítettem az epres pitét! Isteni lett!
puszika

Névtelen írta...

Szia!
Az alacsony hőmérséklet pontosan mit jelent? Nem vagyok egy konyhamágus, de ezt szeretném elkészíteni :)

Márti írta...

Szia! Ha elektromos sütőt használsz, akkor kb. 120 fokot mondanék, ha meg gáz sütőt, akkor majdnem a legkisebb fokozatot, mert így bár lassan, de biztosan finom habkönnyű lesz a süti. Biztos nagyon finom lesz majd!! :) Márti

Megjegyzés küldése

Szponzoráció