2010. április 20., kedd

Magos és sajtos cukkinifalatok kukoricás barna rizzsel

A mai fantáziavacsi a hűtőben árválkodó cukkinivel indult: valami könnyű zöldséges, ugyanakkor finom, meleg vacsorára vágytam. Hazafelé a vonaton a Blikk Nők Konyha legújabb számát lapozgatva akadtam rá egy hasonló sült spárgás szezámmagos receptre, így jutottam el a sült magos cukkinifalatokig.
 
Magos sajtos cukkinifalatok barna rizzsel


A magos és sajtos cukkinifalatok alkotóelemei 2 személyre:
  • 1 db cukkini,
  • tökmag,
  • szezámmag,
  • olívaolaj,
  • só,
  • liszt,
  • 1 tojás,
  • reszelt füstölt sajt.
Magos és sajtos cukkinifalatok elkészítése:
Magos sajtos cukkinifalatok
A meghámozott cukkinit karikákra vágjuk, enyhén megsózzuk és pár percet állni hagyjuk. Elsőként megforgatjuk őket a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a gázon néhány perc erejéig (piciny olívaolajon) megpirított tökmag és szezámmagkeverékében, vagy a reszelt füstölt sajtban. Olívaolajjal kikent tálba tesszük és 20-25 perc magas hőfokon átsütjük a cukkinifalatokat. Köretként barna rizst főztem, amit egy konzerv kukoricával kevertem össze. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

2 megjegyzés:

mosolygov írta...

Elkészítettem, nagyon fincsi lett, hatalmas sikert aratott!
:)

Márti írta...

De jó, örülök Vera, ügyes vagy! ;)

Megjegyzés küldése

Szponzoráció