2010. április 17., szombat

Pizzacsiga sörkorcsolyának

A pizzacsiga a kedvenc ételeim közé tartozik, amit szintén a Nők Lapja Konyha egyik számában olvastam. A receptet gyorsan kivágtam az újságból és eltettem a gyűjteményembe, így már nem emlékszem rá pontosan, de, ha minden igaz a Dolce Vita blog szerzője adta közre ezt a remek receptet. Csak egy icipicit módosítottam rajta az adagokat illetően.
pizzacsiga


 A pizzacsiga kellékei:
  • 80 dkg liszt,
  • 3/4 kocka élesztő,
  • 5 ek. olívaolaj,
  • 5 dl víz,
  • 2 tk. cukor,
  • pici só,
  • pizzaszósz,
  • reszelt sajt (lehet füstölt is).
Pizzacsiga készítés lépésről-lépésre:

pizzacsiga tekerés előtt
pizzacsiga betekerve1. Az élesztőt a cukros langyos vízben hagyjuk felfutni, majd utána a liszttel, olajjal és pici sóval alaposan összedolgozzuk, összegyúrjuk. Ha netán ragacsos lenne a tészta, akkor még adjunk hozzá annyi lisztet, amitől szépen összeáll az egész.
2. 1-2 órát pihentessük, kelesszük a tésztát.
3. Osszuk szét három részre és nyújtsuk ki vékony, hosszúkás (téglalapszerűre) formára, kenjük meg vékonyan a pizzaszósszal (amelyet egy régebbi receptnél leírtam) és szórjuk meg reszelt sajttal.
4. Tekerjük fel a tésztát, majd egy éles kés segítségével vágjuk fel őket pici csigákra. A tekerésnél felül fejeződjön be a művelet, mert így könnyebb vágni a szeleteket, nem csúszik ki a töltelék. Olykor-olykor érdemes elmosni a kést, hogy jobban sikeredjenek a pizzacsigák.
5. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük meg magas hőfokozaton a csigákat. Kb. 15 perc alatt el is készülnek, azért a tűpróbával ellenőrizzük az állagukat.
6. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Receptajánló:

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Imádom ezt a receptet!
Köszike - Puszi

Márti írta...

Köszi Andi! Puszillak :)

Megjegyzés küldése

Szponzoráció