2010. április 7., szerda

Sárgaborsós-sonkás puffancs

Már régóta ki szerettem volna próbálni egy sárgaborsós fasírt receptjét, amit még egy tavalyi főzős újságból néztem ki, de ma este mindenképp valamilyen sonkás ételt szándékoztam főzni, hogy a húsvétról megmaradt sonka se vesszen kárba. Így született meg a sonka és a sárgaborsó ötvözetéből ez a recept.


 A puffancs hozzávalói:
  • kb. 13 púpozott evőkanál sárgaborsó,
  • víz,
  • só, bors.
  • 1 tojás,
  • kb.4 szelet füstölt, főtt sonka,
  • 1 kisebb fej lilahagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • zsemlemorzsa,
  • liszt,
  • piros paprika (édes és csípős),
  • olaj a sütéshez,
  • öntethez: joghurt, sindling.
Elkészítése:

Az előzőleg beáztatott sárgaborsót sós vízben puhára főzzük, utána egy picit turmixolunk rajta, de lényegében maradjon szemes állagú. Ehhez keverjük az apróra vágott lilahagymát, reszelt fokhagymát, tojást, kockákra vágott sonkát, fűszereket és annyi zsemlemorzsát (kb. 4 ek.) és lisztet (néhány ek.), amennyitől összeáll a puffancs massza. Kisebb tallérokat formálunk a kezünkkel és forró olajban piroskásra sütjük mindkét oldalát. Tálaláskor snidlinges joghurtot használhatunk öntetként. Jó étvágyat a kiadós, laktató sárgaborsós-sonkás puffancshoz!

Receptajánló:  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció