Nem vagyok nagy levesrajongó, de a krémleveseket az utóbbi időben nagyon megkedveltem: változatosak, finomak és egyszerűen elkészíthetőek, mindenféle hosszadalmas procedúra nélkül. Most a tárkonyos burgonyalevest próbáltam ki... :)
- 4 burgonya,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 2-4 gerezd reszelt fokhagyma,
- víz,
- tej, vagy főzőtejszín,
- só, bors, tárkony.
Az apró kockákra vágott burgonyát teljesen puhára főzzük annyi vízben, hogy kb. 1-2 ujjnyi legyen a krumplik felett, ehhez hozzáadjuk az aprított vöröshagymát és fokhagymát is. Ha megfőtt, botmixerrel pépesítjük és így adjuk hozzá a tejet: csupán annyit, amennyitől krémleves állagú lesz, fűszerezzük tárkonnyal, sóval és borssal. Tálaláskor megszórhatjuk pirított kenyérkockákkal, levesgyönggyel, vagy akár egy kis reszelt sajttal is. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése