2010. április 8., csütörtök

Tárkonyos burgonyakrémleves

Nem vagyok nagy levesrajongó, de a krémleveseket az utóbbi időben nagyon megkedveltem: változatosak, finomak és egyszerűen elkészíthetőek, mindenféle hosszadalmas procedúra nélkül. Most a tárkonyos burgonyalevest próbáltam ki... :)
Hozzávalók:
  • 4 burgonya,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 2-4 gerezd reszelt fokhagyma,
  • víz,
  • tej, vagy főzőtejszín,
  • só, bors, tárkony.
Elkészítése:
Az apró kockákra vágott burgonyát teljesen puhára főzzük annyi vízben, hogy kb. 1-2 ujjnyi legyen a krumplik felett, ehhez hozzáadjuk az aprított vöröshagymát és fokhagymát is. Ha megfőtt, botmixerrel pépesítjük és így adjuk hozzá a tejet: csupán annyit, amennyitől krémleves állagú lesz, fűszerezzük tárkonnyal, sóval és borssal. Tálaláskor megszórhatjuk pirított kenyérkockákkal, levesgyönggyel, vagy akár egy kis reszelt sajttal is. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Receptajánló:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció