2010. április 15., csütörtök

Zöldfűszeres vaj friss rozskenyérrel

Praktikus gyors vacsora, reggeli, vagy akár vendégváró finomság az ízletes, fűszeres vaj, ami pirítóssal, vagy friss kenyérrel mennyei egyveleget alkot. Nem készítettem még ilyet, ezért nem is bonyolítottam túl, csupán néhány friss zöldséget vegyítettem egy kis puha vajjal. Viszont az íze magáért beszélt, ezért legközelebb feltétlen nagyobb adagban kell gondolkodnom.
Zöldfűszeres vaj friss rozskenyérrel

A zöldfűszeres vaj alapelemei:
  • 100 g vaj,
  • kis csomó metélőhagyma (snidling :)
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 1 friss levél bazsalikom,
  • pici só
Elkészítése:

A kocka vajból levágunk egy kis csíkot, megolvasztjuk a tűzön és az apróra vágott snidlinget és reszelt fokhagymát néhány perc erejéig megpirítjuk benne. Levesszük a gázról és hozzáadjuk a maradék vajat, megvárjuk, amíg lágyul egy picit a kemény vaj és utána egy villa segítségével alaposan összetörjük és  elkeverjük. A bazsalikom levelet is apró darabokra tépkedjük, majd a sóval együtt fűszerezzük velük a vajat. Hűtőbe téve kb. 20 perc után meg is dermed és a friss kenyérre kenve nagyon finom vacsora lehet.

Receptajánló:

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Most találtam az oldaladra, fűszervaj specialást kerestem. Nagyon tetszik. Sok sikert hozzá. Mónika

Márti írta...

Szia Mónika! Köszönöm a kedves hozzászólást. Igyekszem továbbra is ízzel-lélekkel sütni-főzni. Nagyon sokat jelentenek ezek az apró biztatások, hálás vagyok ezért a sok szeretetért, amit Tőletek kapok, arra motivál, hogy mindig újabb és újabb recepteket osszak meg Veletek! KÖSZÖNÖM! Márti

Megjegyzés küldése

Szponzoráció