2010. május 29., szombat

Cukkinis zöldborsópaprikás

A cukkinis borsópaprikás olyasmi étel, mint a borsópörkölt, csak kiegészül 2 cukkinivel és picit csípős ízű. Köretként spagettivel tálaltam. Húsos pörkölt helyett néha jól esik egy könnyű zöldségpaprikás, ami mellesleg a pocakunkat is kevésbé terheli meg. 
Cukkinis zöldborsópaprikás
A cukkinis zöldborsópaprikás hozzávalói 4 személyre:
  • kb. 40 dkg zöldborsó,
  • 2 kisebb cukkini,
  • 1 db vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 db paradicsom,
  • 1 db zöldpaprika,
  • só, bors,
  • pirospaprika (édes),
  • csípős piros arany,
  • víz
Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk, pár pillanatig kevergetjük a reszelt fokhagymával, majd hozzáadjuk a zöldborsót, és a cukkinit. Pirítjuk nagy hőfokon néhány percig, majd a karikákra aprított paprikát és darabolt paradicsomot is beletesszük, pici vizet öntünk hozzá, fűszerezzük (piros paprikával bőségesen) és fedő alatt olykor megkevergetve pároljuk a zöldségeket. Ízlés szerint tüzesíthetünk a zöldségpaprikás ízvilágán egy kis csípős piros arannyal.

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció