Olasz habos pite

Egy pite, aminek a közepéből málnalekvár bukkan elő

Olasz habos pite recept

Ne kérdezzétek, hogy miért olasz ez a pite. Sosem találkoztam még hasonló olasz süti recepttel, de aminek így kezdődik a neve, az rossz már nem lehet. Legalább 10 éve sütöm rendszeresen ezt a pitét, amiben az a fantasztikus, hogy a habkönnyű tésztarétegét házi málnalekvárral borítjuk, amit dió- vagy mogyoróhabbal koronázunk meg. Fantasztikusan finom és sokféleképpen variálható: a baracklekváros, dióhabos verzió igazi karácsonyi hangulatú sütemény, a citromdzsemes, pisztáciahabos egy friss, könnyed desszert lehet, a málnalekváros, mogyoróhabos párosításról pedig már csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. 

Olasz habos pite recept

Hozzávalók:

  • 5 tojás,
  • 10 dkg vaj,
  • 12 dkg porcukor,
  • 1 cs. vaníliacukor,
  • fél cs. sütőpor,
  • 12 dkg liszt,
  • málna vagy barack lekvár (kb. 1 kis üveg),
  • 10-15 dkg kristálycukor,
  • 15 dkg pirított, darált mogyoró/dió/mandula,
  • 2 ek. kakaópor.

Az olasz habos pite elkészítése:

  1. A tojások sárgáját a picit megolvasztott vajjal, porcukorral és vaníliacukorral habosra keverjük turmixgéppel, hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, összekeverjük és egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Egy egészen sűrű masszával találjuk majd szemben magunkat.
  2. Bőven, nem fukarkodva megkenjük málnalekvárral (vagy bármilyen másfajta lekvárral) a tészta tetejét.
  3. A tojások fehérjét 10 dkg kristálycukorral alaposan felverjük habnak, hozzáadjuk a darált (és előzőleg megpirított) mogyorót vagy diót, kakaóport és óvatosan (hogy a hab ne törjön össze) összedolgozzuk, ráöntjük a lekváros tetejű masszára.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig.
  5. Amikor már érezzük a finom illatokat, hajtsuk végre a tűpróbát és, ha átment a teszten, akkor el is zárhatjuk a sütőt.

Olasz habos pite képek

Ha tetszett a fenti Olasz habos pite recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló pite recepteket is: Vaníliapudingos, almás morzsapite recept, Szilvás cobbler recept, Cukkinis, leveles tésztás pite recept.

További receptötletek a hozzávalókból: dió, finomliszt, kakaópor, málna lekvár, mogyoró, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, gyümölcsös, málnaszezon, pite, sütemény.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Olasz habos pite recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató