2010. június 5., szombat

Fehér csokis-mogyis zabpehelykeksz

Nagy sikerélményt jelentett számomra, amikor végre sikerült kikísérleteznem egy megfelelő összetételű zabpelyhes keksz alapanyagot, amiből olyan igazi kekszes dobozba való süteményt lehet gyártani. A legcsodásabb pedig az a fehér csokis-mogyis zabpehelykekszben, hogy mindössze 15 perces előkészülettel és 15 perces sütési idővel érhetjük el mindezt a remek eredményt. Remélem azért még marad belőle a holnapi piknikre...

Fehér csokis-mogyis zabpehelykeksz


A fehér csokis-mogyis zabpehelykeksz hozzávalói két tepsi adaghoz:
  • 15 dkg liszt,
  • 10 dkg teljes kiőrlésű zabpehely,
  •  1 tojás,
  • 12 dkg porcukor,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 tk. szódabikarbóna,
  • 7 dkg darált, picit darabos mogyoró,
  • 6 dkg fehér csoki pici kockákra összevágva
  • olvasztott csoki díszítéshez.
A zabpelyhes keksz elkészítése:

A tojást a porcukorral habosra keverjük (turmixgéppel) és ehhez hozzáadjuk a felsorolt alkatrészeket. Alaposan összedolgozzuk a belevalókat és kisebb diónyi adagokat pakolunk egymástól picit messzebbre egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Villa segítségével ellapítjuk őket és forró sütőben magas fokozaton 10-15 perc alatt arany színűre sütjük őket. Nagyon figyeljünk a kekszekre, mert könnyen odaéghetnek, hiszen hihetetlen gyorsan készre sülnek. A tetejére olvasztott csokit csurgattam nagy, határozott lendületű kézmozgással. 

Fehér csokis-mogyorós zabpehelykeksz

Receptajánló:

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hmm, jól néz ki :) Majd kipróbálom. Ja, és holnap megpróbálom elküldeni a sajttorta receptet, amit ígértem, de képem nincs hozzá sajnos :(

Márti írta...

Köszi Tamás, aranyos vagy! :) Várom a receptet, akár ide: izzel.lelekkel@gmail.com

Megjegyzés küldése

Szponzoráció