Mandulás, csokis zabpelyhes keksz

A nagybetűs zabpelyhes keksz alapreceptem

Mandulás, csokis zabpelyhes keksz recept

Nagy sikerélményt jelentett számomra, amikor jó pár évvel ezelőtt kikísérleteztem egy megfelelő összetételű zabpelyhes keksz alapreceptet, amiből olyan igazi, helyes, kekszes dobozba való süteményt lehet gyártani. Nem mintha túl sok időt töltene el a kekszes dobozban. 10 perces előkészülettel és maximum 10 perces sütési idő alatt megsülnek ezek a kis drága, nem lehet abbahagyni kekszek. A hozzávalókat szuperjól lehet variálni, pl. mandula és étcsoki helyett jól bevált páros a fehér csoki-mogyoró kombináció, de bátran lehet hozzáadni diót, aszalt gyümölcsöket, pisztáciát, narancshéjat. Igazából bármit, ami éppen kéznél van a konyhában. Érdemes belőle minél nagyobb adagot gyártani, mert iszonyatosan gyorsan fogy és jól tárolható.

Mandulás, csokis zabpelyhes keksz recept

Hozzávalók két nagy tepsihez: 

  • 10 dkg liszt,
  • 15 dkg teljes kiőrlésű zabpehely, 
  • 1 tojás,
  • 10 dkg porcukor,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 tk. szódabikarbóna,
  •  10 dkg darált, picit darabos mandula,
  • 10 dkg étcsoki pici kockákra összevágva vagy csokicseppek. 

 Elkészítés:  

  1. A tojást a porcukorral habosra keverjük (turmixgéppel) és ehhez hozzáadjuk a felsorolt alkatrészeket.
  2. Alaposan összedolgozzuk a belevalókat és kisebb diónyi adagokat pakolunk egymástól picit messzebbre egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
  3. Villa vagy kanál segítségével ellapítjuk őket és forró sütőben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt arany színűre sütjük őket. Nagyon figyeljünk a kekszekre, mert könnyen odaéghetnek, hiszen hihetetlen gyorsan készre sülnek.

Mandulás, csokis zabpelyhes keksz képek

Ha tetszett a fenti Mandulás, csokis zabpelyhes keksz recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló keksz recepteket is: Mogyoróvajas csók, Málnás, mandulás vegán keksz recept, Almás, fahéjas zabkeksz recept.

További receptötletek a hozzávalókból: étcsokoládé, finomliszt, mandula, vaj, zabpehely. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, gyorsan elkészíthető, keksz.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Mandulás, csokis zabpelyhes keksz recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató