2010. június 21., hétfő

Kurkumás kukoricás krumplisaláta csak, hogy szépen alliterálhasson

Szeretjük a krumplisalátát, mert köretként és önmagában, majonézesen és ecetesen is remekül megállja a helyét. Most próbáltam egy kicsit újítani a megszokott ízeken, ezért egy lilahagymás-kefíres változatban készítettem el sok-sok csemegekukorica társaságában.
Kurkumás-kukoricás krumplisaláta

A kukoricás krumplisaláta hozzávalói:

  • 1 doboz csemegekukorica,
  • kb. 5 közepes burgonya,
  • 1 fej lilahagyma,
  • kurkuma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • majonéz,
  • mustár,
  • 1 kis doboz kefír,
  • cayenne bors, só.
 A kurkumás kukoricás krumplisaláta elkészítése:

Apró kockákra vágjuk a krumplit és sós-kurkumás vízben főzzük puhára, amint kihűlt hozzáadjuk az aprított hagymát, reszelt fokhagymát, kukoricát és a majonézes-kefíres-mustáros öntettel ízesítjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció