2010. június 3., csütörtök

Paradicsomos-kukoricás rakott penne

Ismét egy olaszos ízvilágú étel: a mennyei paradicsomos tészta kukoricával vegyítve és sütőben mozzarellával finomra összesütve. Olyan finom ízt ad a tésztának a zöldséges szósz, ahogyan a sütőben tetőtől-talpig átjárja a pennét... Érdemes kipróbálni!

Paradicsomos-kukoricás rakott penne közelről

A paradicsomos-kukoricás rakott penne hozzávalói 4 személyre:
  • 1 konzerv hámozott koktélparadicsom (vagy igazi előzetesen leforrázva és meghámozva),
  • 1 konzerv kukorica,
  • 1 db vöröshagyma,
  • 4-5 gerezd fokhagyma,
  • só, bors,
  • pici cukor (kb. 1-2 tk.),
  • chili,
  • bazsalikom,
  • oregánó,
  • 1 zacskó mozzarella,
  • penne tészta,
  • pici olívaolaj.
A paradicsomos-kukoricás rakott penne elkészítése:

Paradicsomos-kukoricás rakott penne
A szósz megfőzésénél a paradicsomos-cukkinis spagettihez hasonlóan járunk el a felsorolt hozzávalók arányával, kihagyva a cukkinit (persze avval is nagyon fincsi lehet ez a rakott penne). A tésztaszószt összekeverjük a főtt pennével és kivajazott kerámiatálba öntjük, majd mozzarella szeletekkel gusztusosan megrakjuk a tészta tetejét. Hideg (a kerámia tál miatt) sütőbe tesszük és magas hőfokon 20-30 perc alatt megsütjük a rakott pennét. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció