2010. június 26., szombat

Sörkorcsolya a foci vb-hez: quiche magyarosan

A francia sós pite, vagyis a quiche recept alapját a Házi cukrászat nevet viselő remek szakácskönyv adta, melynek adagjain és hozzávalóin változtattam egy picikét. A töltelék kellően magyaros ízvilágú lett és ennek köszönhetően igazán laktató finomság sült ki belőle, ami egytálételként is tökéletesen megállja a helyét. Emiatt inkább a délutáni és nem az esti meccsekhez ajánlanám sör-, vagy borkorcsolyának.
Magyaros quiche

Hozzávalók a 26 cm átmérőjű tortaformához (4 éhes személyre):
  • 30 dkg liszt,
  • 15 dkg vaj,
  • 1 kk. só,
  • 7 ek. víz,
  • 20 dkg füstölt szalonna,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 szál póréhagyma,
  • 3-4 karika száraz kolbász,
  • 5 tojás,
  • 3, 5 dl tejszín,
  • bors,
  • piros paprika,
  • 20 dkg sajt.
A magyaros quiche elkészítése:

 Quiche tészta sütés előtt
 Quiche magyaros töltelékkelElső lépésként összegyúrjuk a francia pite alapját képező vajas tésztát: ehhez a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót és a vizet és addig gyurmázzuk a masszát, amíg az szépen össze nem áll egy nagy golyóvá. Betesszük a hűtőbe pihentetni és addig összeállítjuk a quiche töltelékét. A póréhagymát karikákra, a szalonnát és kolbászt kockákra vágjuk, majd az aprított fokhagymával együtt összekeverjük őket. A tojásos öntethez habosra verjük fel a tojásokat borssal, pirospaprikával, adjuk hozzá a tejszínt és a reszelt sajtot. A tésztát lisztezett deszkán vékony, kör alakra nyújtjuk, amíg bele nem passzol a tortaforma aljába. Úgy nyújtsuk ki, hogy a széleket felhajthassuk a forma oldalára. Beletesszük a formába, eligazgatjuk és villával megszurkálva itt-ott kb. 10-12 percig elősütjük. Majd ráhalmozzuk a magyaros belevalókat, leöntjük a tejszínes-tojásos folyadékkal. A már kellően átmelegedett sütőben közepes, vagy magas hőfokon sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Sütőtől függően kb. 30-50 perc. Jó étvágyat és jó szurkolást kívánok!

Quiche magyarosan a sütőből

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció