Quiche magyarosan

Francia sós, húsos pite magyar finomságokkal

Quiche magyarosan recept

A francia sós pite, vagyis a quiche recept alapját az egyik szuper szakácskönyvem adta, melynek adagjain és hozzávalóin változtattam egy picikét. A töltelék kellően magyaros ízvilágú lett és ennek köszönhetően igazán laktató finomság sült ki belőle, ami egytálételként is tökéletesen megállja a helyét. Emiatt inkább ebédidőre vagy legkésőbb koraestére ajánlanám.

Quiche magyarosan recept

Hozzávalók a 26 cm átmérőjű tortaformához:

  • 30 dkg liszt,
  • 15 dkg vaj,
  • 1 kk. só,
  • 7 ek. víz,
  • 20 dkg füstölt szalonna,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 szál póréhagyma,
  • 3-4 karika száraz kolbász,
  • 5 tojás,
  • 3, 5 dl tejszín,
  • bors,
  • piros paprika,
  • 20 dkg sajt.

A magyaros quiche elkészítése:

  1. Első lépésként összegyúrjuk a francia pite alapját képező vajas tésztát: ehhez a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót és a vizet és addig gyurmázzuk a masszát, amíg az szépen össze nem áll egy nagy golyóvá. Betesszük a hűtőbe pihentetni és addig összeállítjuk a quiche töltelékét.
  2. A póréhagymát karikákra, a szalonnát és kolbászt kockákra vágjuk, majd az aprított fokhagymával együtt összekeverjük őket.
  3. A tojásos öntethez habosra verjük fel a tojásokat borssal, pirospaprikával, adjuk hozzá a tejszínt és a reszelt sajtot.
  4. A tésztát lisztezett deszkán vékony, kör alakra nyújtjuk, amíg bele nem passzol a tortaforma aljába. Úgy nyújtsuk ki, hogy a széleket felhajthassuk a forma oldalára.
  5. Beletesszük a formába, eligazgatjuk és villával megszurkálva itt-ott kb. 10-12 percig elősütjük. Majd ráhalmozzuk a magyaros belevalókat, leöntjük a tejszínes, tojásos folyadékkal.
  6. A már kellően átmelegedett sütőben közepes, vagy magas hőfokon sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Sütőtől függően kb. 30-50 perc. 

Quiche magyarosan képek

Ha tetszett a fenti Quiche magyarosan recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló pite recepteket is: Vaníliapudingos, almás morzsapite recept, Szilvás cobbler recept, Cukkinis, leveles tésztás pite recept.

További receptötletek a hozzávalókból: finomliszt, főzőtejszín, kolbász, kolozsvári szalonna, póréhagyma, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: borkorcsolya, főétel, francia, magyar, pite, töltött.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Quiche magyarosan recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató