Egészen különleges és szinte hihetetlen íze van a rukkolának: az első gondolatom az volt, hogy növény létére ez olyan, mint egy sült hús. Talán ez enyhe túlzás, de az tény, hogy roppant karakteres, fűszeres íze van, egészen új ízvilágot adhatunk annak a salátának, amibe belecsempészünk egy kis rucolát. Nem is hinnénk, hogy ez a gyermekláncfűre hasonlító zöld levélke ennyi ízt rejt magában. Nemhiába nevezik másik nevén borsmustárnak, ami azon túl, hogy nagyon finom, tele van fontos vitaminokkal. A rukkola zöldjét piros és sárga színnel gazdagítottam, így lett belőle egy vidám, könnyed nyári saláta.
Vidám rukkola saláta recept
Hozzávalók:
- 1 doboz rukkola fele (kb. 50 g, ez nagyjából 4 nagy maroknyi adag),
- 1 konzerv kukorica,
- 2 piros húsú kaliforniai paprika,
- 5 vékony, zsenge zöldhagyma,
- 4-5 tojás,
- kb. 10 db koktélparadicsom,
- 1-2 ek. olívaolaj,
- pár csepp friss citromlé,
- 1 kis gerezd fokhagyma reszelve,
- friss bazsalikomlevelek.
Elkészítés:
- Megmossuk, megtisztítjuk a saláta alkotóelemeit, a rukkola leveleket apróra tépkedjük, a paprikát kis kockákra, paradicsomokat félbe-negyedbe, zöldhagymát karikákra vágjuk, összekeverjük őket, citrommal, olívaolajjal, fokhagymával és egy kevés bazsalikommal fűszerezzük.
- Tálaláskor főtt tojás szeleteket szervírozunk a salátához.