2010. június 7., hétfő

Zöldborsós-csirkemájas rizottó

Még sosem főztem ezelőtt semmiféle rizottót, ezért most is csak érzésből, a lehető legegyszerűbb módon fogtam hozzá, és egészen gyorsan el is készült. A friss kerti zöldborsó és a fagyasztóban lapuló csirkemáj adta az ötletet a zöldborsós-csirkemájas rizottóhoz.

Zöldborsós-csirkemájas rizottó

A zöldborsós-csirkemájas rizottó hozzávalói kb. 5 személyre:
  • fél kg csirkemáj,
  • 20 dkg zöldborsó,
  • 2 fej vörös, vagy lilahagyma,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • olívaolaj,
  • víz,
  • 25 dkg rizs,
  • majoranna,
  • bors, cayenne bors,
  • leveskocka,
  • reszelt sajt (én edámit használtam).

A zöldborsós-csirkemájas rizottó elkészítése:

Első körben feltesszük a rizst főzni: ízlés és kedv szerint micróban, vagy tűzhelyen, a lényeg az, hogy a felforrt vízbe beledobunk, morzsolunk egy erőleveskockát és így főzzük puhára a rizst. A rizs természetesen lehet barna rizs, vagy akár gyors rizs is. Amíg a rizs fő, megdinszteljük az apróra vágott hagymát egy kevés olívaolajon, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és néhány másodpercnyi keverés után jöhet a zöldborsó. Picit pirítjuk, majd fedő alatt 5-7 percig megpároljuk és ezt követően adjuk hozzá a megtisztított, kockákra aprított csirkemájat, amit szintén párolunk fedő alatt is. Majorannával, borssal, cayenne borssal fűszerezzük és, ha megpuhultak a hozzávalók, akkor a főtt rizst is belekeverjük az egytálételünkbe. Szükség esetén öntünk hozzá egy kis vizet. Néhány perc alatt megkevergetve, egy kis reszelt sajt körítésében összefőzzük a rizottó elemeit. Tálaláskor szintén megszórjuk egy kevés reszelt sajttal. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Receptajánló:

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az elképzelés nagyon jó, de ajánlom, hogy próbáld ki speciális rizottó rizzsel, összehasonlíthatatlan.

Márti írta...

Köszönöm a tippet, mindenképp ki fogom próbálni legközelebb! :) Márti

Megjegyzés küldése

Szponzoráció