2010. július 4., vasárnap

Frissítő málnakrémleves

Forró, nyári kánikulában olyan finom frissítőként hat egy hideg gyümölcsleves szinte bármilyen idény gyümölcsből. A mai választás az egyik kedvencemre, a málnára esett és gyorsabban elkészült a krémleves, mint amennyi idő alatt kigondoltam a fejemben, hogy miként kellene hozzálátni.
Málnakrémleves
A málnakrémleves hozzávalói kb. 4 személyre:
  • 30 dkg friss málna,
  • 1 l tej,
  • 1 tasak főzés nélküli vaníliapuding por,
  • fahéj.
A málnakrémleves elkészítése:

Málna krémleves
A pudingport 4 dl hideg tejjel alaposan elkeverjük egy turmixgép segítségével. A málnát kevés tejjel botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a kész vaníliapudingot, felöntjük a maradék tejjel és alaposan összeturmixoljuk. Fűszerezhetjük egy kis fahéjjal ízlés szerinti mennyiségben. A málnakrémleves röpke 5-10 perc alatt el is készül, csupán a hűtésre érdemes szánni egy kis időt, hogy még inkább jobban csússzon a nagy, nyári kánikulában.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció