2010. július 7., szerda

Lecsós tészta olaszosan

Friss, zsenge cukkini, nyár illatú paradicsom és kerti, biovöröshagyma alkották a tegnapi lecsós tésztavacsorát. A cukkinis lecsót megbolondítottam egy kis sűrített paradicsommal, fokhagymával és az olasz konyha jellegzetes fűszereivel, így lett belőle nemezeteken átívelő egytálétel.
Lecsós tészta olaszosan

A lecsós tészta hozzávalói:
  • 2 db zsenge, kis méretű cukkini,
  • 2 db fehér, édes paprika,
  • 2 db paradicsom,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 5-6 gerezd fokhagyma,
  • 1 kis üveg sűrített paradicsom,
  • 2 tk. cukor,
  • só, bors,
  • piros paprika,
  • friss és szárított bazsalikom,
  • oregánó,
  • egy kis csípős paprika,
  • víz,
  • olívaolaj.
A lecsós tészta elkészítése:

A szarvacskákat (vagy bármilyen más tésztát) lobogó sós vízben megfőzzük és ez idő alatt elkészítjük az olaszos lecsót. Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, pár pillanatig együtt keverjük a fokhagyma darabkákkal és hozzáadjuk a kockákra aprított zöldségeket. Hozzáöntünk egy kis vizet, fűszerezzük és kb. 10 perc párolás után beleborítjuk a sűrített paradicsomot. Picit megcukrozzuk, hogy ne legyen a szósz túl savanyú és gazdagon megszórjuk az isteni illatú mediterrán fűszerekkel. Addig főzzük gyakori kevergetés mellett, amíg meg nem puhulnak a zöldségek és finoman össze nem érnek a magyaros és olaszos ízek. Néha érdemes egy-két deci vizet a szósz alá önteni. A kifőtt, leszűrt tésztát még azon melegében összekeverjük a lecsós szósszal. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Lecsós tészta

Receptajánló:

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Drága Márti!

Nincs olyan nap, hogy nem nézem meg a blogodat. Továbbra is várjuk a finomabbnál finomabb recepteket! :-)

Puszi:
Andi

Megjegyzés küldése

Szponzoráció