Lecsós tészta olaszosan

Az olasz és magyar konyha találkozása

Lecsós tészta olaszosan recept

Friss, zsenge cukkini, nyár illatú paradicsom és kerti, biovöröshagyma alkották a tegnapi lecsós tésztavacsorát. A cukkinis lecsót megbolondítottam egy kis sűrített paradicsommal, fokhagymával és az olasz konyha jellegzetes fűszereivel, így lett belőle nemzeteken átívelő egytálétel.

Lecsós tészta olaszosan recept

A lecsós tészta hozzávalói:

  • 2 db zsenge, kis méretű cukkini,
  • 2 db fehér, édes paprika,
  • 2 db paradicsom,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 5-6 gerezd fokhagyma,
  • 1 kis üveg sűrített paradicsom,
  • 2 tk. cukor,
  • só, bors,
  • piros paprika,
  • friss és szárított bazsalikom,
  • oregánó,
  • egy kis csípős paprika,
  • víz,
  • olívaolaj.

Elkészítés:

  1. A szarvacskákat (vagy bármilyen más tésztát) lobogó sós vízben megfőzzük és ez idő alatt elkészítjük az olaszos lecsót.
  2. Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, pár pillanatig együtt keverjük a fokhagyma darabkákkal és hozzáadjuk a kockákra aprított zöldségeket.
  3. Hozzáöntünk egy kis vizet, fűszerezzük és kb. 10 perc párolás után beleborítjuk a sűrített paradicsomot.
  4. Picit megcukrozzuk, hogy ne legyen a szósz túl savanyú és gazdagon megszórjuk az isteni illatú mediterrán fűszerekkel. Addig főzzük gyakori kevergetés mellett, amíg meg nem puhulnak a zöldségek és finoman össze nem érnek a magyaros és olaszos ízek.
  5. Néha érdemes egy-két deci vizet a szósz alá önteni. A kifőtt, leszűrt tésztát még azon melegében összekeverjük a lecsós szósszal.

Lecsós tészta olaszosan képek

Ha tetszett a fenti Lecsós tészta olaszosan recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: bazsalikom, cukkini, paradicsom, sűrített paradicsom, tv paprika, vöröshagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, gyorsan elkészíthető, lecsó szezon, magyar, olasz, tészta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Lecsós tészta olaszosan recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató