2010. augusztus 13., péntek

Barackos-túrós muffin

Már nem először próbálkoztam a túrós muffin sütésével, de a múltkori málnás túrómuffinommal nem voltam kibékülve, ezért nem is osztottam meg a receptjét, hiszen másnak sem szerettem volna csalódást okozni vele. Viszont most végre sikerült rátalálnom egy nagyon szuper kis barackos-túrós muffin receptre, amit egy picit leegyszerűsítve olyannak sikerült megsütnöm, amilyennek szerettem volna, ezért ezt már szeretettel ajánlom mindenkinek!
Barackos-túrós muffin

A barackos-túrós muffin hozzávalói 28 darabhoz:
Túrós-barackos muffin
  • 2 tojás,
  • 20 dkg cukor (aki nagyon édes szájú bátran tehet bele akár 25-30-at is),
  • 2 cs. vaníliacukor,
  • 20 dkg puha margarin,
  • 25 dkg túró,
  • 2 dl habtejszín,
  • csipet só,
  • 40 dkg liszt,
  • 1 cs. sütőpor,
  • vaníliaaroma,
  • 3 db őszibarack,
  • ici-pici tej (1 löttyintésnyi)
A barackos-túrós muffin elkészítése:

A tojást a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, tejszínt, csipet sót, vaníliaaromát és alaposan eldolgozzuk. Végül a lisztet a sütőporral és a darabolt barackot is hozzáadjuk a masszához. A muffinokat előmelegített sütőben magas hőfokozaton sütjük kb. 20-25 percig, tűpróbáig, finom illatáramlásig és amikor már picit aranylik a tetejük.
Az adagolásnál én kb. 2 evőkanálnyi masszát tettem a muffin papírkosárkákba, de ízlés kérdése, mert én pl. szeretem, ha kitölti a muffin a kosárkát, de sokan kevesebb tésztával készítik és így több is sül ki belőle. Nem lett túlságosan édes a baracktól, ezért finom, könnyű, és nem émelygősen édes desszert sült ki belőle. Persze ez függ attól is, hogy kinek milyen édes barackja van, mert az enyém most kifejezetten savanykás volt és ezért a muffin sem lett túl édes.

Barackos-túrós muffin

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció