2010. augusztus 25., szerda

Csípős mogyorós csirkemell paprikás

A csípős mogyorós csirke a kínai és a magyar konyha ötvözete szójaszósz és bambusz nélkül. Gyakorlatilag olyan, mint egy egyszerű csirkemell pörkölt, vagy paprikás, csak egy kicsit meg van bolondítva csípős paprikával és mogyoróval. Aki szereti a pikáns, csípős finomságokat, de már egy picit unja a hagyományos pörköltet, annak a hasa biztosan szeretni fogja ezt.

Csípős mogyorós csirkemell paprikás


A csípős mogyorós csirkemell paprikás hozzávalói 3-4 személyre:
  • 40 dkg csirkemell filé,
  • 12 dkg natúr földimogyoró,
  • víz,
  • só, bors,
  • piros édes paprika,
  • csípős paprika,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • olaj.
Csípős mogyorós csirkemellA csípős mogyorós csirkemell paprikás elkészítése:
A hagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és néhány másodperc elteltével a kockákra aprított csirkemellet. A husit fehéredésig pirítjuk, majd pici vizet aláöntve fedő alatt pároljuk közepes, vagy inkább kicsi lángon. Ha már nagyjából megpuhult, fűszerezzük és hozzáöntjük a mogyorót, szükség esetén még egy kis vízzel gazdagíthatjuk és tovább főzzük a fedő alatt. A piros és csípős paprikával ne fukarkodjunk, hiszen a mogyoró mellett ez adja meg az étel különlegességét. Tésztával, krumplival, vagy rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

1 megjegyzés:

Latsia írta...

Szia!

Egy képlopós oldalt mutatok, tőlem is lopott irtam neki, most meglátjuk...
A recepted a képpeddel:

http://gyuroskaja.blog.hu/2011/02/11/mogyoros_csirkemell#more2653727

Megjegyzés küldése

Szponzoráció