2010. augusztus 3., kedd

Galgamácsi szelet, a család kedvence

A fokhagyma-babérlevél-piros paprika hármasa nyomja rá bélyegét az egyszerűen elkészthető Galgamácsi szelet ízvilágára. A receptet pici korom óta ismerem, hiszen Anya sokszor főzött ilyet, viszont meglepődve tapasztaltam, hogy az interneten nem ír róla senki sem, legalábbis ilyen név alatt biztosan nem. Így boldogan osztom meg Veletek ezt az újdonságnak tűnő családi kedvencet, amit mi viccelődve csak "Galgamácsi bácsinak" nevezünk.

Galgamácsi szelet

A galgamácsi szelet hozzávalói 8 fő részére:
  • kb. 1 kg hús (pl. csirkemell, pulykamell)
  • 8 gerezd fokhagyma,
  • 4 babérlevél,
  • piros paprika,
  • só, bors,
  • liszt,
  • víz,
  • olaj.
A galgamácsi szelet elkészítése:

Első lépésként kevés olajban elősütjük a lisztben megforgatott és előzőleg kiklopfolt hússzeleteket. Fedő alatt nagy lángon, hirtelen megsütjük a szeleteket. Az apróra vágott fokhagymát pici olajban megpirítjuk, hozzáadjuk az elősütött hússzeleteket, babérlevelet (összetördelve, hogy intenzívebben átjárhassa az íze az ételt), sóval, borssal és piros paprikával fűszerezzük. Majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi őket, és lefedve összerottyantjuk a galgamácsi hozzávalóit. Galuskával, vagy tésztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

 
Galgamácsi szelet galuskával

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció