2010. augusztus 9., hétfő

Mascarponés masnitészta baconnal és borral

Egész jó áron sikerült a múltkor beszereznem a mascarpone sajtot, ezért konkrét cél nélkül, de elraktároztam egyet a hűtőmben. Eddig a sajttortán és a tiramisun kívül másra még sosem használtam a mascarponét. Ezért most elhatároztam, hogy egészen más formában fogom felhasználni, nem édesen, hanem sósan. A neten recept után kutakodva rábukkantam egy angol oldalra, ahol egy kedvemre való mascarponés spagetti receptjére leltem. Csöppet újragondolva a leírást a képen látható tésztát főztem ki.

Mascarponés masnitészta baconnal és borral


A mascarponés masnitészta hozzávalói 4 személyre:
  • 25 dkg masni, vagy csokornyakkendő tészta,
  • olaj,
  • só,
  • víz,
  • 25 dkg mascarpone,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 5 gerezd fokhagyma,
  • 1 dl száraz fehérbor,
  • 1,5-2 dl tej,
  • só, bors,
  • pici cayenne bors,
  • metélőhagyma,
  • 1 csomag húsos, füstölt bacon szalonna.
Mascarponés masnitészta
A mascarponés tészta elkészítése:

A vizet feltesszük forralni a tészta számára. Közben a bacon szalonnát apró kockákra vágjuk és saját zsírjában alaposan ropogósra pirítjuk, majd kiszedjük papírszalvétára. A megmaradt zsiradékban (szükség esetén még egy kis olajat hozzáadunk) üvegesre dinszteljük a hagymát, hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát és 1 perc múlva beleöntjük a bort. Néhány percre mintha egy szeszfőzdévé alakult volna át a konyhánk, de ez az erős illat gyorsan elillan, hozzáadjuk a mascarponét, a fűszereket, majd, amikor elolvadt a sajt, a tejet is belelöttyintjük. Összeforraljuk a hozzávalókat és a végén aprított snidlinggel vagy petrezselyemmel szórjuk meg. Az időközben megfőtt masnikat (mert miközben készítettük a szószt, azért a tésztafőzést sem hanyagoltuk) a szósszal és a baconszalonnával összekeverjük és azon nyomban tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció