2010. augusztus 19., csütörtök

A változatosság kedvéért: lecsós lángos

Félreértés ne essék, most nem a francia lecsóról lesz szó, hanem a hamisítatlan magyar, tojásos-virslis lecsóról, amit "éljen a nyár" szlogennel élve örömmel és gyakran főzök ilyentájt vacsorára. Történt ez tegnap este is, viszont csak egy picurka maradt belőle mára, amiből már nem laktunk volna jól és hirtelen ötlettől vezérelve rám történt a lángos ehetnék, amit a "maradék" lecsóval töltöttem meg. Az elképzelés eredeti ötletgazdája az a lakókocsis lángosos néni, aki 100-féle töltelékkel kínálja lángos portékáit, így azt gondoltam, hogy nem lehet ez olyan rossz lecsóval sem...

Lecsós lángos

A tojásos-virslis lecsó hozzávalói (ha valaki esetleg nem ismerné ezt a verziót):
 
Készül a lecsó
  • egy csomag virsli,
  • 5 tojás,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 5-6 fehér paprika,
  • 4 paradicsom,
  • pici füstölt kolbász,
  • fűszerek: só, bors, piros paprika, csípős paprika,
  • olaj.
Elkészítési hadművelet:
A hagymát olajon üvegesre pároljuk, ehhez adjuk a fokhagymát, picit kevergetjük, majd rögtön jöhetnek a zöldségek és fedő alatt jól átpuhítjuk őket, fűszerezzük, beletesszük a felkarikázott virslit, majd pár perc múlva az elkevert tojásokat és finoman kevergetjük legalább 6-10 percig, hogy a tojás ne maradjon nyers.
A lángos hozzávalói és elkészítési módja itt olvasható: http://izzel-lelekkel.blogspot.com/2010/03/nyari-strandok-hangulatat-idezo-langos.html 
A töltés fortélya csupán annyi, hogy a kis lángostészta gombóckát hosszúkásra széthúzzuk, de úgy, hogy még inkább vastag legyen, a közepére halmozzuk a tölteléket és ráhatjtuk a másik felét, majd pedig a széleit alaposan lezárjuk, megnyomkodjuk. Vigyázzunk, hogy az olajos tálcánkon, vagy deszkánkon csak a lángos alja legyen olajos, mert különben nem tudjuk megfelelően összezárni a két oldalt egymással. Sima sajttal is nagyon finom a töltött lángos, ráadásul egyszerűbb és könnyebb is. De természetesen bátran lehet kísérletezni a sokféle izgalmas töltelék variánssal. Jó étvágyat kívánok!
Receptajánló:

4 megjegyzés:

Ildy írta...

Eh, ez nagyon jó!

Márti írta...

Köszönöm :)

Névtelen írta...

Fiatal amatőr házifiúként ezekből a receptekből tanulok:D köszönöm hogy feltetted őket.

Márti írta...

Kedves Házifiú! :) Nagyon köszönöm a visszajelzésed, nagy öröm ez nekem! Igyekszem folytatni a bevált receptek megosztását. További sok sikert és minden jót Neked!

Megjegyzés küldése

Szponzoráció