2010. szeptember 7., kedd

Duplacsokis kuglóf, az első kuglófom

A szekrényben árválkodó kuglóf forma már nagyon várhatta, hogy végre felavassák és megmutathassa, hogy milyen finom kuglófokat tud előállítani. Most végre előkerült a  jó kis sütőforma és megsütöttem vele életem első kuglófját, ami természetesen csakis csokis lehetett. Találtam egy jó kis joghurtos kuglóf receptet az interneten, csöppet felturbóztam kakaóval, ét-és fehér csokival, kókuszreszelékkel és ez sült ki belőle.

Duplacsokis kuglóf


A duplacsokis kuglóf hozzávalói:
  • 15 dkg vaj,
  • csipet só,
  • 3 tojás,
  • 20 dkg cukor,
  • 1 tasak vaníliacukor,
  • 1 nagy citrom reszelt héja,
  • 2,5 dl natúr joghurt,
  • 7-8 dkg kókuszreszelék,
  • 35 dkg liszt,
  • 1 tasak sütőpor,
  • 2-3 ek. kakaópor,
  • 10 dkg étcsoki,
  • 10 dkg fehércsoki,
  • margarin és liszt a forma alapos kikenéséhez.
A duplacsokis kuglóf elkészítése:

Az enyhén olvasztott vajat pici sóval, a cukorral és a tojással habosra keverünk. 
Az első kuglófom: Duplacsokis kuglófBelereszeljük a citromot, hozzáadjuk a lisztet a sütőporral, kókuszreszelékkel, kakaóporral, majd a joghurttal lazítunk rajta és a legvégén adjuk hozzá a fehér- és étcsoki kockákat. 
Margarinnal kikent, lisztes kuglóf formába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben sütjük közepes hőfokon. Kb. 45-50-percig sül, de legalábbis ennyi idő elteltével már bekukkanthatunk a sütőbe egy tűpróbára. Ha nincs tésztaragacs a tűn, evvel készen is volnánk a jó kis kuglóffal, ezek után már csak türelmesen ki kell várnunk, amíg teljesen kihűl a sütemény, hogy utána óvatosan kiboríthassuk és felszeletelhessük.

Receptajánló:


2 megjegyzés:

Ildy írta...

Gratulálok az elsőhöz! Nagyon szép lett, jöhet a következő:)

Márti írta...

Köszönöm a biztató szavakat! :)

Megjegyzés küldése

Szponzoráció