Málnahabos piskóta tekercs

Nyarat idéző, könnyed, málnás desszert

Málnahabos piskóta tekercs recept

Piskótát már sokszor sütöttem, viszont a piskótatekercsbe eddig nem nagyon mertem belevágni, mert mindig attól tartottam, hogy összetörik, vagy szétszakad a tészta és mehet az egész a somlóiba. (Persze ez sem rossz, de, ha nem ez a cél, akkor nem tud olyan jól esni.) Alaposan utána olvastam a fortélyoknak és így utólag belegondolva nem is értem, hogy miért gondoltam ezt annyira bonyolult vállalkozásnak. A lényeg az, hogy a piskótatésztát még melegen egy konyharuhába csavarjuk fel. Lapult még egy csomag otthoni, bio málna a fagyasztóban és ebből készítettem hozzá egy finom, nyarat idéző tölteléket.

Málnahabos piskóta tekercs recept

Hozzávalók:

A piskóta kellékei:

  • 5 tojás,
  • 5 csapott evőkanál cukor,
  • 5 púpos evőkanál liszt,
  • fél csomag sütőpor.

A málnahab hozzávalói:

  • 15 dkg málna,
  • 1 kis doboz Hullala habtejszín,
  • 1 csomag habfixáló por,
  • 2 cs. vaníliacukor,
  • kb. 5-6 evőkanál porcukor.

A málnahabos piskótatekercs elkészítése:

  1. A piskótát a szokásos módon sütjük meg: a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet a sütőporral és a legvégén óvatosan hozzákeverjük a habnak felvert fehérjéket.
  2. Szilikonos sütőpapírral bélelt négyzet alakú, lapos tepsibe öntjük a tésztát és forró sütőben alacsony hőfokon kb. 15-20 percig sütjük, addig nem is nyitjuk ki a sütő ajtaját, nehogy véletlenül  összeessen a piskóta.
  3. Végzünk egy tűpróbát és, ha nem ragad rá semmi, akkor jöhet is ki a sütőből, mert a tekercshez nem jó, ha kiszárad a tészta. Persze csak türelmesen vesszük ki a sütőből: elzárjuk a sütőt, majd kitámasztjuk, kihajtjuk az ajtaját és a végén kivesszük (ezek között 5 perces szüneteket tartunk).
  4. A piskótát azon melegében egy benedvesített és liszttel meghintett konyharuhára borítjuk egy ügyes, határozott mozdulattal, lehúzzuk róla a sütőpapírt és konyharuhástól óvatosan feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
  5. Ez idő alatt elkészítjük a krémet, vagyis a málnahabot: a megmosott, lecsöpögtetett málnát összeturmixoljuk egy botmixerrel és felverjük a habtejszínt: először kevés cukorral kezdjük el a habverést, ehhez hozzáadjuk a habfixálót és így verjük viszonylag kemény, de még kenhető habbá. Beleöntjük a málnát és további ízlés szerinti cukorral édesítjük, alaposan elkeverjük és közepesen vékonyan, egyenletesen megkenjük vele a piskóta lapot (amit persze előzőleg kicsavarunk a konyharuhából), amit már csak szorosan fel kell tekernünk, porcukorral megszórnunk és a hűtőben pihentetnünk 1-2 órát, hogy aztán az ebéd utáni desszertes tányérkákba szeletelhessük fel a mutatós málnahabos piskótatekercs csigákat.

Málnahabos piskóta tekercs képek

Ha tetszett a fenti Málnahabos piskóta tekercs recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sütemény recepteket is: Kalácsfánk recept, Csokis, mogyoróhabos pite recept, Triplacsokis, mogyoróvajas kenyér recept.

További receptötletek a hozzávalókból: habtejszín, málna, rétesliszt, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, málnaszezon, sütemény, töltött.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Málnahabos piskóta tekercs recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató