Deák téri krutonos csirke

Roppanós zöldségekkel és kenyérkockákkal készült csirkés fogás

Deák téri krutonos csirke recept

Nem szokásom a Deák téren ebédelni, de minden bizonnyal most a sors is így akarta, hiszen egy olyan isteni, még sosem kóstolt, friss zöldségekkel és pirított kenyérkockákkal megszórt grillezett csirkemellet ehettem, amit minél előbb ki kellett otthon is próbálnom. Az elnevezésre már sajnos nem emlékszem pontosan, de, ha minden igaz „krutonos csirke” névre hallgatott vélhetően a pirított kenyérkockák miatt. Viszonylag gyorsan elkészül, egészséges, arról nem is beszélve, hogy milyen kis csinos a sok szép színű zöldségből kifolyólag.

Deák téri krutonos csirke recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70-80 dkg csirkemell filé,
  • kevés olívaolaj,
  • só, bors, oregánó, fokhagymapor.

Feltét:

  • 2 kisebb paradicsom,
  • 1-1-1 sárga, piros és zöld kaliforniai paprika,
  • 2 kisebb fej lilahagyma,
  • 1 kígyóuborka,
  • 1-1,5 kifli,
  • fokhagyma,
  • reszelt sajt.

Elkészítés:

  1. A csirkemell filéből vékony szeleteket vágunk, kiklopfoljuk és bepácoljuk őket némi olíva, só, bors, fokhagymapor és oregánó kíséretében. Tegyük a hűtőbe néhány órára, vagy akár egész éjszakára, hogy összeérhessenek az ízek.
  2. A zöldségeket előkészítjük a sütéshez: mindent megtisztítva, apró kockákra vágunk fel, így a kifli karikákat (felkarikázás után dörzsöljük be egy kis fokhagymával őket) is negyedeljük a pirítás előtt.
  3. A kifli darabkákat pár perc alatt minimális olíván pirítsuk meg. Ezt követően a hús szeletek mindkét oldalát süssük meg nagy lángon néhány csepp olajon.
  4. Állítsuk össze a hozzávalókat: minden csirkemell szeletre kerüljön egy kis halom zöldségekkel összekevert pirított kifli kocka (kruton), majd reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét.
  5. Forró sütőbe tesszük és a sajt pirulásáig még sütjük a húst. Kb. 15-20 perces sütési idővel számoljunk. Köretnek rizst, vagy sült burgonyát javaslok.

Deák téri krutonos csirke képek

Ha tetszett a fenti Deák téri krutonos csirke recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sült hús recepteket is: Lassan sült libacomb káposztás dödöllével recept, Lassan sült tarja recept, Citromos csirkemell sült édesburgonya pürével recept.

További receptötletek a hozzávalókból: csirkemell, kaliforniai paprika, kifli, lilahagyma, paradicsom, uborka. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, húsétel, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Deák téri krutonos csirke recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató