2010. október 30., szombat

Sárgabarackos-csokis tallér

Hajni makaróniján és az örmény csirkeragun kívül a csokis tallér is a kedvenc Stahl Judit féle receptjeim között szerepel,  ezért a szakácsnő által leírt adagot már az első tesztelésnél bátran meg mertem duplázni, biztosra vettem, hogy finom lesz. A megérzéseim nem csaltak, érdemes volt megkétszerezni, sőt a triplázással sem maradtunk volna gondban a sok sütivel. Élveztem, hogy a négy nagy tepsi sütiből annyi finom keksz lett, hogy végre abba az „igazi sütis-kekszes”, helyes fém dobozkába pakolhattam be őket. A receptet csupán egy-két aprósággal turbóztam fel kísérletezésképpen, hogy az eredmény még inkább ízzel-lélekkel teli legyen.
Sárgabarackos-csokis tallér

A sárgabarackos-csokis tallér hozzávalói kb. 40-50 db kekszre számolva (4 nagy tepsi):
  • 20 dkg tejcsoki
  • egy kis maréknyi aszalt sárgabarck
  • 2 tojás
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliacukor,
  • 30 dkg liszt
  • szódabikarbóna
  • 2 ek. kakaópor,
  • 1 zöld kupakos rum aroma,
  • fél tk. fahéj
Csokis tallér
A sárgabarackos-csokis tallér elkészítése:
A tojásokat a vajjal, cukorral habosra keverjük, ehhez adjuk hozzá a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport, fahéjat, rumaromát, apróra vágott csokit és a felvagdosott aszalt sárgabarackot. Alaposan összekeverjük és a sűrű masszából kb. 1  (csapott, kisebb) evőkanálnyi adagot halmozunk egymástól jó távol a szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire, picit lapíthatunk a felületén, vagy akár villával picit meg is borzolhatjuk. Forró sütőben, magas hőfokon sütjük a tallérokba gyúrt boldogsághormonokat, majd kb. 10-15 perces idő elteltével készen is volnánk az első tepsivel, be is tehetjük a következő adagot. Figyeljünk nagyon a sütikre, mert gyorsan megsülnek és a kakaós jellegéből adódóan nem tud árulkodni a színe, csak az illata, no meg a tűpróba. Pár nap elteltével is finomak maradnak, ezért érdemes nagyobb tételben gondolkodni. A hozzávalókat természetesen a kedvünk és ízlésünk szerint variálhatjuk, pl. több kakaóval, kakaó nélkül, étcsokival, citrommal, naranccsal, stb.

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció