2010. október 17., vasárnap

Tormás tonhalkrém

Most már illő lenne egy receptet is megosztanom, ezért közzéteszek egy nagyon gyorsan elkészíthető recept ötletet a tonhalkrém tormás változatához. Egy kis pirítóst, vagy hamlett szeletet megkenve pillanatok alatt az asztalra varázsolhatjuk a reggelit, vagy a vacsorát. A friss halféléket nagyon szeretem, pici koromtól kezdve sok finom halat kóstoltam meg köszönhetően a horgász apukámnak, viszont a konzervekért annyira sosem rajongtam, leszámítva a natúr lében pihenő tonhalat. Az elmúlt hetekben kísérletezgettem a tonhal krémmé alakításán, ízesítésén és végül ez az összeállítás nyerte el leginkább a tetszésemet.

Tormás tonhalkrém

A tormás tonhalkrém hozzávalói:
  • 2 kis kerek formájú konzerv tonhal
  • 1 tk. majonézes torma,
  • 1-2 csepp friss citrom,
  • só, bors,
  • enyhén olvasztott vaj (kb. 3-4 tk.)
  • 1 kis gerezd reszelt fokhagyma.
A hozzávalókat egy botmixer segítségével elkeverjük szinte püré állagúra és már kész is vagyunk: gyors és egészséges, aminél több nem nagyon kellhet egy finom vacsorához.

Receptajánló:

2 megjegyzés:

Ildy írta...

Tonhal és torma? Isteni! Ezt ki is próbálom, külön-külön imádom, együtt is fogom valszeg:)

Márti írta...

Bizony, kicsit olyan, mint a húsvéti sonka tormával, csak sonka helyett tonhallal keverjük. :)

Megjegyzés küldése

Szponzoráció