Grillezett busafilé fokhagymával

Egy halfajta, aminek kifejezetten jól áll a fokhagyma

Grillezett busafilé recept

A grillezett busafilé inkább ötletadó, mintsem különleges és bonyolult eljárással készülő étel. Pici koromban nagyon sok busát és más finom halfélét ehettem, viszont az utóbbi években már valahogy nem akadt fenn egy sem apukám horgász csalijain busából. Sütve és grillezve egyszerűen isteni, egyetlen titka van csupán: a só és a fokhagyma. A húsát egyetlen általam ismert halhoz sem tudnám hasonlítani, karakteres, különlegesen finom az íze. Ráadásul mindjárt itt a karácsony: remek főétel lehet belőle az ünnepi vacsorán. Busa vásárláskor arra figyeljünk, hogy ne legyen túl zsíros a húsa, hiszen ez a halfajta nagyon nagyra tud nőni és ezeknek a példányoknak már nem olyan finom a húsa, a legoptimálisabb olyan 2-3 kg körüli busából választani. A halszelettel sem járunk rosszul, csupán óvatosan kell bánnunk a szálkákkal.

Grillezett busafilé recept

A grillezett busa filé hozzávalói 2 főre:

  • 60 dkg busa filé (hipermarketekben, halboltokban kapható, akár busa szeletet is választhatunk, csak vigyázzunk a szálkákkal!)
  • tengeri só, (esetleg kevés ételízesítő),
  • fokhagymapor és friss fokhagyma gerezdek lereszelve,
  • kevés olívaolaj,
  • köretként saláta.

Elkészítés:

  1. A halat megmossuk és alaposan bedörzsöljük sóval, sok fokhagymaporral és kevés ételízesítővel, néhány órát, vagy lehetőség szerint egy egész éjszakát pácoljuk a hűtőben.
  2. Sütéskor néhány csepp olívaolajon mindkét oldalán megsütjük, grillezzük, ráreszeljük a fokhagymát.
  3. Ízlés szerint cseppenthetünk rá egy kis citromot  tálaláskor. Friss, citromos olívás, házi medvehagyma öntetes salátával tálaltam.

Grillezett busafilé fokhagymával képek

Ha tetszett a fenti Grillezett busafilé recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló halétel recepteket is: Egészben sült, zöldfűszeres pisztráng mandulaforgáccsal recept, Lime-os, kókusztejes lazac recept, Zöldfűszeres burgonyakéregben sült lazac recept.

További receptötletek a hozzávalókból: busa, fokhagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, halétel, karácsonyi, könnyen elkészíthető.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Grillezett busafilé recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató