2010. november 14., vasárnap

Itália üzenete a sütőből

A nemes egyszerűséggel Nagy szakácskönyv címet viselő kedvenc receptgyűjteményem egyik oldaláról származik az olasz tészta étel alapötlete és az elnevezése is. Az ismert paradicsomos tészta receptjétől a vörösbor és a darált hús különíti el, ami ugyanakkor fantasztikus, különleges ízvilágot eredményez. Miután nagy kedvenceim az ínycsiklandóra összesülő rakott tészták, így kipróbáltam az Itália üzenetét betenni a tepsibe, rá gazdagon sajtot szórni és jó alaposan összesütni. Nem bántam meg...
Itália üzenete a sütőből

Hozzávalók:
  • kb. 30-40 dkg tészta (nem mértem meg pontosan),
  • 50 dkg darált hús,
  • 2 konzerv hámozott paradicsom,
  • pici cukor (1-2 tk.),
  • 1-2 dl száraz vörösbor,
  • sajt a tetejére,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • kb. 5 gerezd fokhagyma,
  • olívaolaj,
  • fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregánó, ízlés szerint csípős paprika.
Itália üzenete
Megdinszteljük kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a húst, amit fehéredésig pirítunk, ezt követően mehet bele a paradicsom és a fűszerek a borral együtt. Közepes, vagy inkább alacsonyabb hőfokon lefedve pároljuk, főzzük a mártást, közben ízlelgetjük, hogy milyen fűszer hiányozhat még belőle. Ha túl savanykásnak érezzük a paradicsom miatt, akkor 1-2 kanálka cukorral kompenzálhatjuk, bár, ha kellően sokáig főzzük, akkor elvileg nem szabadna savanykásnak maradniuk a paradicsomoknak. Ha kész a mártás, és kifőztük a tésztát, akkor az egészet alaposan összekeverjük, tepsibe tesszük és sok reszelt sajttal a tetején magas hőfokon pirulásig sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Receptajánló:

3 megjegyzés:

Ildy írta...

Olasz rakottas!! Szuper, imádom:)

Márti írta...

Köszönöm, tényleg fincsi lett :)

Ildy írta...

Nézz be hozzám, van egy díj a számodra!:)
http://ildygastro.blogspot.com/2010/11/lovely-lettem.html

Megjegyzés küldése

Szponzoráció