Vörösboros, paradicsomos tésztaragu

A klasszikus paradicsomos tészta rakott, tepsis verzióban

Vörösboros, paradicsomos tésztaragu recept

A klasszikus paradicsomos tésztát vörösborral és darált hússal turbóztam fel, hogy aztán az egészet betoljam a sütőbe, a tetejét sajttal gazdagon megszórva. Ezt a tésztás egytálételt vendégvárásra szuperjól elő tudjuk készíteni, hogy aztán a vendégek megérkezésekor, frissen, 15-20 perc alatt ropogósra süssük a tetején a sajtot.

Vörösboros, paradicsomos tésztaragu recept

Hozzávalók:

  • kb. 30-40 dkg tészta (nem mértem meg pontosan),
  • 50 dkg darált hús,
  • 2 konzerv hámozott paradicsom,
  • pici cukor (1-2 tk.),
  • 1-2 dl száraz vörösbor,
  • sajt a tetejére,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • kb. 5 gerezd fokhagyma,
  • olívaolaj,
  • fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregánó, ízlés szerint csípős paprika.

Elkészítés:

  1. Megdinszteljük kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a húst, amit fehéredésig pirítunk, ezt követően mehet bele a paradicsom és a fűszerek a borral együtt.
  2. Közepes, vagy inkább alacsonyabb hőfokon lefedve pároljuk, főzzük a mártást, közben ízlelgetjük, hogy milyen fűszer hiányozhat még belőle. Ha túl savanykásnak érezzük a paradicsom miatt, akkor 1-2 kanálka cukorral kompenzálhatjuk.
  3. Ha kész a mártás, és kifőztük a tésztát, akkor az egészet alaposan összekeverjük, tepsibe tesszük és sok reszelt sajttal a tetején magas hőfokon pirulásig sütjük. 
     

Vörösboros, paradicsomos tésztaragu képek

Ha tetszett a fenti Vörösboros, paradicsomos tésztaragu recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: darált hús, hámozott paradicsom, tészta, vörösbor, vöröshagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, olasz, rakott, tészta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Vörösboros, paradicsomos tésztaragu recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató