2010. december 19., vasárnap

Karácsonyi főétel ötlet: Barackos csirkemell tekercs diós bundában

Mindig odáig voltam az őszibarack és csirkemell párosításért.... Sokan idegenkednek a gyümölcsös húsoktól, pedig, ha jól belegondolunk, ez gyakorlatilag ugyanolyan, mintha kompótot ennénk a rántott, vagy sült húshoz, sőt. Csak egy kis darabolt dióval tetéztem a jól bevált barackos csirkemellt, viszont az egyszerű finomságból igazi, karácsonyi főétel lehet az ünnepi asztalon, ami azon túl, hogy mennyei, csinosan ékesíti a tányérokat.

Barackos csirkemell tekercs diós bundában

A barackos csirkemell tekercs hozzávalói:
  • személyenként 20-30 dkg csirkemellfilé,
  • 1 nagy konzerv őszibarack befőtt,
  • 10-20 dkg darabolt dió,
  • tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírhoz,
  • hústű,
  • só,
  • olaj a sütéshez.
Barackos csirkemell tekercs
Az elkészítése végtelenül egyszerű: kiklopfoljuk vékonyra a nagyobb csirkemellfilé darabokat, sózzuk, majd vékonyabb darabokra vágott barackkal töltjük meg, rolád szerűen felcsavarjuk és hústű segítségével több helyen rögzítjük, nehogy véletlenül kipottyanjon belőle a gyümölcs. Ugyanúgy panírozzuk, mint a rántott húst (elsőként lisztbe forgatjuk, tojásban fürdetjük, majd zsemlemorzsával öltöztetjük) avval a plusz töltettel, hogy a végén a kevés zsemlemorzsát összekeverjük a dióval és ebben forgatjuk meg utoljára a husit. Forró, bő olajban közepes hőfokon alaposan megsütjük. Köretnek mazsolás riszt, hercegnőburgonyát, vagy sült krumplit ajánlanék.

Jó étvágyat és kellemes karácsonyt kívánok!


Receptajánló:

3 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Ez jó ötlet és nagyon guszta!

Ildy írta...

De tuti recept!

Márti írta...

Köszönöm, tényleg érdemes kipróbálni és megkóstolni! :)

Megjegyzés küldése

Szponzoráció