2010. december 23., csütörtök

Kókuszos-barackos kifli, mint aprósüti a karácsonyi finomságok között

Bár már a karácsonyi készülődés, sütés-főzés finishében járunk, azért talán még akadhat olyan háziasszony, aki nem talált eddig ideális aprósüti receptet az ünnepekre. Ez a Dr. Oetkeres receptgyűjteményben fellelhető kókuszos-barackos kifli jó választás lehet, hiszen gyorsan megsül, gusztusosan néz ki és nem utolsó sorban napokig eláll, feltéve, ha senki nem jár rá a sütis dobozra titokban...
Kókuszos-barackos kifli

A kókuszos-barackos kifli hozzávalói:
  • 30 dkg liszt,
  • 1 csapott tk. sütőpor,
  • 12, 5 dkg porcukor,
  • 1 tasak vaníliacukor,
  • 1 tojás,
  • 17, 5 dkg vaj,
  • 10 dkg aszalt sárgabarack,
  • kókuszreszelék,
  • étcsoki, pici olaj,
  • mandula aroma.
Kókuszos barackos kifli

A kifli elkészítése:
A lisztet a vajjal alaposan összedolgozzuk, elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, cukrot és a tojás segítségével összeállítjuk a tésztát. Utolsó körben gyúrjuk át kb. 75 g kókuszreszelékkel és a barack darabokkal (ízfokozásképp adhatunk hozzá mandula aromát). Vékony, ceruza méretű hengereket formálunk a tésztából és kb. 6-7 cm-es rudakra vágjuk, behajlítjuk, mint a kiflit, meghempergetjük kókuszreszelékben és sütőpapírral bélelt tepsiben egymástól picit messzebbre rakjuk őket. Forró sütőbe tesszük, ahol közepesen magas hőfokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük, kihűlés után a két végét étcsokiba (étcsoki kockákat felolvasztunk pár ek. olajjal) mártjuk, kókuszban forgatjuk és készen is vagyunk az ünnepi aprósütivel.

Boldog, finom kiflikben gazdag karácsonyt és persze jó étvágyat kívánok! :)

Receptajánló:

2 megjegyzés:

Ildy írta...

Klassz recept, és milyen jól mutat a bemártott végekkel!:)
Boldog ünnepeket kívánok, Márti!

Márti írta...

Köszönöm lldy! Neked is nagyon boldog karácsonyt kívánok!

Megjegyzés küldése

Szponzoráció