2010. december 27., hétfő

Kupa ragus széles metélt

A karácsonyi ünnepi finomságok után olykor felüdülést jelent egy könnyű tészta, ami végre nem terheli meg a gyomrunkat. Ez a metélt a "mi van itthon" kérdésből kiindulva állt össze és a két meghatározó alkotóelemének kezdőbetűiből neveztem el. Finom, szaftos ragu étel könnyű olasz tésztával tálalva. Az ízében a piros, csípős paprika, oregánó, fokhagyma és a csipetnyi tárkony dominál.
Kupa

A kupa ragus tészta hozzávalói:
  • 40 dkg csirkemellfilé,
  • 1 konzerv kukorica,
  • 2 db piros kaliforniai paprika,
  • 5-6 gerezd fokhagyma,
  • só, bors,
  • tárkony (csak egy picike),
  • oregánó,
  • csípős paprika (vagy piros arany),
  • kb. 2 dl főzőtejszín
  • reszelt sajt a tetejére.
A kuparagus széles metélt elkészítése:

Az apróra vágott csirkemellfilét kevés olívaolajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát és pár pillanat után beletesszük a kukoricát és a kockákra vágott paprikát, fűszerezzük és fedő alatt puhára pároljuk a húst és összefőzzük az alkotóelemeket. Szükség esetén egy kis vizet adunk hozzá, hogy finom szaftos legyen a ragu. Amikor már megpuhult a csirke, tejszínnel behabarjuk és még egy utolsót forralunk rajta. Tésztával tálaljuk, sajttal megszórva a tetejét. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció