2010. december 30., csütörtök

Újévi füstös vöröslencse krémleves

A legenda úgy tartja, hogy lencsét kell ennünk újév első napján, hogy szépek, sikeresek legyünk és sok pénz álljon a házhoz. A hagyományokat felújítva idén a vöröslencsét ajánlom a szertartásos újévi ebédhez és evvel a recepttel kívánok NAGYON BOLDOG, ÖRÖMÖKKEL, TÖRETLEN FŐZÉSI KEDVVEL TELI VIDÁM ÚJ ÉVET!
Vöröslencse krémleves

A füstös vöröslencse krémleves hozzávalói:
  • 4-5 szelet füstölt házi kenyérszalonna,
  • kb. 10 cm-es füstölt házi kolbász darab,
  • kb. 15- 20 dkg vöröslencse,
  • 1-2 dl tejszín,
  • só,
  • bors,
  • piros paprika
  • levesbetétnek kenyérkocka, vagy levesgyöngy.
A füstös vöröslencse krémleves elkészítése:
Újévi füstös vöröslencse krémleves

A kockákra vágott szalonnát megpirítjuk, félretesszük és a megmaradt zsíron futtatjuk meg a lencsét. Felöntjük vízzel, beleteszünk egy darab házi kolbászt, és fűszerezzük. Amikor megfőtt a lencse és az ízeket is rendben, kellően füstösnek, ízletesnek találjuk, akkor kevés tejszínnel elkeverjük a levest. Megvárjuk, amíg rottyan egyet és utána botmixerrel pürésítjük, hogy krémes állagú legyen. Levesbetétként levesgyöngyöt, vagy pirított kenyérkockákat javaslok.
Evvel a levessel kívánok sikeres, örömökkel teli, nagyon boldog új évet és jó étvágyat minden kedves olvasómnak!
Receptajánló:

3 megjegyzés:

Ildy írta...

Szeretem a vörölencsét, tetszik a recepted.
Nagyon boldog új évet kívánok neked!

Zsuzsi írta...

Neked is boldog új évet, Márti! És irtó édes ez a szalvéta!! :-)))

Márti írta...

Köszönöm Ildy, Zsuzsi! Nektek is nagyon boldog, izgalmas kulináris élményekben gazdag új évet kívánok! :)

Megjegyzés küldése

Szponzoráció