2011. január 20., csütörtök

Nem lehet abbahagyni…

Nem viccelek, tényleg ez a pontos, találó elnevezése ennek a tepsis csirkének: nem lehet abbahagyni. Ha unjuk a sült csirkét, nem vagyunk jó barátságban a pikáns, különleges fűszerekkel, ugyanakkor valami nem mindennapi, telitalálatos finomságot szeretnénk az asztalra varázsolni, akkor jó választás lehet ez a rakott, sült étel, amit természetesen akár más húsból is megsüthetünk. Régi, jól bevált recept, amit kis koromban sokat ettem, de talán azóta sem sütöttem meg, így már éppen itt volt az ideje.
Nem lehet abbahagyni
A nem lehet abbahagyni hozzávalói 4 főre:
  • 4 egész csirkecomb,
  • 1 nagy doboz tejföl ,
  • 25 dkg reszelt sajt,
  • néhány (kb. 5-6) evőkanálnyi liszt,
  • vaj a tepsi kikenéséhez,
  • fűszerek: só, bors, piros paprika, majoranna (ízlés szerinti teáskanálnyi mennyiségben),
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 5 evőkanál olívaolaj.
A csirkecombokat érdemes már előző éjjel bepácolni némi sóval, borssal, majorannával, fokhagymagerezdek és olívaolaj kíséretében. Másnap ugyanezeket a fűszereket (kisebb mértékben, főleg a sóval legyünk óvatosak) és piros paprikát keverjünk el liszttel, forgassuk meg benne a csirkecombokat és kivajazott tepsibe, vagy kerámia tálba fektessük, karikázzunk rá a vöröshagymából, gazdagon szórjuk meg reszelt sajttal és az olajjal, reszelt fokhagymával elkevert tejföllel öntsük nyakon. Alufóliával lefedve süssük magas hőfokon kb. 50 percig, majd az utolsó 15 percben, amikor már puha a husi, pirítsunk rá fólia nélkül, így nagyon gusztusos és finom lesz. Krumplipürével, rizzsel, kölessel remek főétel egységét alkotja. Jó étvágyat kívánok!
Nem lehet abbahagyni csirke

Receptajánló:

2 megjegyzés:

Ildy írta...

Remek!

Ildy írta...

Szia Márti, nézz be hozzám!:)
http://ildygastro.blogspot.com/2011/01/tejfolos-paprikas-csirkemell-kukoricas.html

Megjegyzés küldése

Szponzoráció