Örmény csirkeragu

Izgalmas ízvilág különféle pirított magok fehasználásával

Örmény csirkeragu recept

Az első konyhatündéri szárnypróbálgatásaink között szerepelt az egyetemi albérletes évek alatt a Dorka barátnőm által főzött örmény csirkeragu. Azóta sem ettem ebből a finom különlegességből. Dorka fűszerezésétől egy csöppet eltérően most kipróbáltam a Stahl-féle recept szerint írt paprikás, enyhén csípős változatot, egészen más ízhatást keltett, mint az eddig megszokott csirkeragu, de éppen ezért ez is nagyon ízlett.

Örmény csirkeragu recept

Az örmény csirkeragu hozzávalói 4-5 személyre:

  • 60 dkg csirkemellfilé,
  • 10 dkg mogyoró,
  • 10 dkg dió,
  • 10 dkg mandula,
  • 1 fej lilahagyma,
  • pici vaj,
  • 3 dl tejszín,
  • 2 ek. piros paprika,
  • ízlés szerinti cayenne bors,
  • só, fehér bors.

Elkészítés:

  1. A magvakat 1-2 perc alatt megpirítjuk és miután kihűltek, aprítógépben durva (nem teljesen por) állagúra daráljuk.
  2. A csirkemellfilét megtisztítjuk és apró kockákra, vagy csíkokra vágjuk.
  3. Kevés vajon megdinszteljük az aprított lilahagymát, fehéredésig pirítjuk rajta a csirkemell darabokat, fűszerezzük és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Amikor már csak kb. 10 perc kell a hús készre puhulásáig, hozzáadjuk a mogyiféléket, szükség esetén a fűszerezésén igazítunk és amikor már puha a husi, felöntjük tejszínnel és egy utolsó rottyanás után el is zárhatjuk. Rizzsel, vagy tésztával tálaljuk.

Örmény csirkeragu képek

Ha tetszett a fenti Örmény csirkeragu recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló ragu recepteket is: Vadas marha kifligombóccal recept, Áfonyalekváros őzragu recept, Fehérboros, csirkés pite recept.

További receptötletek a hozzávalókból: csirkemell, dió, főzőtejszín, lilahagyma, mandula, mogyoró. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, gyorsan elkészíthető, húsétel, örmény, ragu.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Örmény csirkeragu recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató