2011. február 17., csütörtök

Örmény csirkeragu

Néhány évvel ezelőtt, az első konyhatündéri szárnypróbálgatásaink között szerepelt az albérletben a  Dorka barátnőm által főzött örmény csirkeragu. Azóta sem ettem ebből a finom különlegességből. Dorka fűszerezésétől egy csöppet eltérően most kipróbáltam a Stahl-féle recept szerint írt paprikás, enyhén csípős változatot, egészen más ízhatást keltett, mint az eddig megszokott csirkeragu, de éppen ezért ez is nagyon ízlett.

Örmény csirkeragu

Az örmény csirkeragu hozzávalói 4-5 személyre:
  • 60 dkg csirkemellfilé,
  • 10 dkg mogyoró,
  • 10 dkg dió,
  • 10 dkg mandula,
  • 1 fej lilahagyma,
  • pici vaj,
  • 3 dl tejszín,
  • 2 ek. piros paprika,
  • ízlés szerinti cayenne bors,
  • só, fehér bors.
A magvakat 1-2 perc alatt megpirítjuk és miután kihűltek, aprítógépben durva (nem teljesen por) állagúra daráljuk. A csirkemellfilét megtisztítjuk és apró kockákra, vagy csíkokra vágjuk. Kevés vajon megdinszteljük az aprított lilahagymát, fehéredésig pirítjuk rajta a csirkemell darabokat, fűszerezzük és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már csak kb. 10 perc kell a hús készre puhulásáig, hozzáadjuk a mogyi féléket, szükség esetén a fűszerezésén igazítunk és amikor már puha a husi, felöntjük tejszínnel és egy utolsó rottyanás után el is zárhatjuk. Rizzsel, vagy tésztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!




Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció