2011. március 13., vasárnap

Ha unjuk a főtt virslit, süssünk virslis lepénykét!

Gyakorlatilag virslis palacsintának is nevezhetnénk ezt a rapid vacsit, uzsit, vagy akár reggelit, hiszen lényegében sűrű palacsintatésztából készül némi fűszerrel társítva. Érdemes kísérletezni más hozzávalóval is, például remek lehet a kukoricás, zöldséges, vagy  sonkás lepényke. Előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül és nem terheli meg túlzottan a pénztárcánkat.

Virslis lepényke

A virslis lepényke hozzávalói 2-3 főre:
  • 10 dkg liszt,
  • 1 csomag (5 db) virsli,
  • 1 tk. sütőpor,
  • 1,4 dl tej,
  • 1 csomag zöldhagyma,
  • pici olaj,
  • ízlés szerinti fűszerek (pl. gyros fűszerkeverék),
  • tálaláshoz reszelt sajt (elhagyható).
Virslis lepény
A tejet a liszttel csomómentesre keverjük, felverjük, vagy a legegyszerűbb a "fix-mix"-nek nevezett Tupperware (vagy bármilyen más, hasonló) edénykében összerázni. Hozzáadjuk a sütőport, felkarikázott zöldhagymát és a darabokra aprított, bőrétől megszabadított virslit, fűszereket, összekeverjük. Minimális (1-2 evőkanálnyi) olajban magas hőfokon sütjük egy-egy merőkanálnyi adagot a forró serpenyőbe halmozva. Néhány perc elteltével fordítsuk meg, hogy mindkét oldalán megpirulhasson és amint kiszedjük a serpenyőből, szórjunk rá reszelt sajtot. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció