2011. március 2., szerda

Mexikói chilis bab

Íme ennek az egyszerű, gyors és laktató nemzeti egytálételnek az ízzel-lélekkel teli változata, mely leginkább a hagyományos irányvonalat követi: bab, kukorica és az elmaradhatatlan csípős chili paprika. Igazi kis hétköznapi vacsora téma, hiszen nem kell miatta sokat időzni a konyhában a tűzhely mellett ácsorogva.
Mexikói chilis bab

A chilis bab hozzávalói kb. 3-4 főre:
  • 50 dkg darált hús,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • olívaolaj,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 1 konzerv hámozott paradicsom,
  • 1 konzerv vörösbab,
  • 1 konzerv kukorica,
  • só, bors,
  • chili,
  • cayenne bors,
  • piros paprika.
Kevés olíván megdinszteljük az aprított vöröshagymát, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd a darált húst, amit fehéredésig pirítunk. A husit fedő alatt pároljuk puhára és időközben tegyük bele a paradicsomot és kukoricát. Fűszerezzük, ízlés szerint nem sajnálva a csípős paprika féléket. A legvégén adjuk hozzá a babot, majd amikor már megfőtt a husi és jól összerottyantottuk a hozzávalókat, el is zárhatjuk a gázt és már hozzá is láthatunk a finom vacsoránk, vagy ebédünk elpusztításához. :) Jó étvágyat kívánok!


Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció