2011. április 20., szerda

Mediterrán vöröslencse ragu

Kakukkfű és babérlevél gondoskodik a vöröslencse-paradicsom-sárgarépa hármasságának megfelelő ízesítéséről, amitől a "ragus" tészta különlegesen fűszeres és izgalmas lesz. Ki hinné, hogy ez az "egzotikus" recept is egy angol magazinból származik?! Persze a tesztelést az is elősegítette, hogy a hozzávalók mindegyike pont rendelkezésemre állt a konyhámban, így nem kellett bevásárolnom egy új finomság kipróbálásához.
Mediterrán vöröslencse ragu

A vöröslencse ragu hozzávalói:

  • néhány csepp olívaolaj,
  • 1 db vöröshagyma,
  • 2 db sárgarépa,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 10 dkg vöröslencse,
  • 1 konzerv hámozott paradicsom,
  • oregánó, kakukkfű,
  • 1 db babérlevél,
  • víz.
Vöröslencse ragu
A felaprított hagymát megdinszteljük az olívában, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd néhány másodpercnyi keverés és a fokhagyma illat terjedése után következhet a pici kockákra vágott répa, 1-2 percig pirítjuk együtt őket. Hozzáadjuk a megmosott vöröslencsét és egy-két keverés után felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, fűszerezzük és fedő alatt hagyjuk párolódni. Kb. 10 perc után hozzáönthetjük a paradicsom konzervet. Szükség esetén adjunk hozzá még vizet, ha túlságosan magukba szívták volna a zöldségek. Tálalás előtt vegyük ki a raguból a babérlevelet, szórjunk rá sajtot és tésztával kínáljuk. Jó étvágyat!


Receptajánló:

1 megjegyzés:

Ildy írta...

Szia Márti!
Isteni a ragud!:)
Bocs, hogy nem válaszoltam a kommentedre, de igen, már Londonban vagyok, és sajnos egyáltalán nincs időm olyan dolgokat főzni, amiket blogolni is lehetne. Még túl sok az élmény és nézni való, meg munkát keresek, szóval zajlik az élet. Remélem veled is minden rendven van!
Puszi,
Ildy

Megjegyzés küldése

Szponzoráció