2011. július 26., kedd

Házi vaníliás karika

Ez volt az első recept, amit Ildy előző gasztroblogjában olvastam és nagyon megtetszett az ötlet és a blog is. Ildy új webszakácskönyve itt olvasható. Már régóta várom az alkalmat, hogy kipróbálhassam ezt a receptet és bár még van mit fejlődnöm a csinosabb vaníliás karikák gyártásában, de tény, hogy a receptet érdemes hírül adnom. A karácsonyi ragasztgatós linzerek helyett idén vaníliás karikákra készülök.

Vaníliás karika


Hozzávalók kb. 2 tepsi vaníliás karikához:
  • 70 g vaj
  • 185 g liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 nagy tojás
  • 85 g barna cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 vanília rúd kikapart magja, vagy vanília aroma
  • 2 cs. vanília cukor
Elkészítés:
Házi vaníliás karika
A cukrot a vajjal és a tojással robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet a szódabikarbónával, belereszeljük a citromot, beleszórjuk a vaníliamagokat, összegyúrjuk egy kis cipóvá a tésztát, majd kinyújtjuk fél cm vastagságúra. Két méretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és előmelegített sütőben sütjük kb. 10-15 percig. Amikor kihűlt, olvasztott csokiba mártjuk és fejjel lefele szárítjuk.



Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció