2011. október 13., csütörtök

Dorka krumplisalátája

Dorka barátném specialitása ez a végtelenül egyszerű, mégis sokak által nem ismert krumplisaláta, ami langyosan és hidegen is nagyszerű. A sietős hétköznapokban kitűnő vacsorára Dorka krumplisalátája.
Dorka krumplisalátája


Hozzávalók kb. 4 személyre:

  • 4-5 nagy burgonya (+ víz a főzéshez),
  • 3-4 közepes paradicsom, vagy egy kis doboz koktél paradicsom,
  • sajt, pl. mozzarella,
  • só, bors, friss bazsalikom (ízlés szerint).
Elkészítés:
Dorka krumpli salátája
Főzzük meg a megpucolt, kockákra vágott burgonyát, ahogy Dorka mondja "al dentére", tehát ne legyen túlfőzve, ugyanakkor ne ropogjon a fogunk alatt. Öntsük le róla a vizet, majd melegen keverjük rá a felkockázott sajtot, paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, (én még néhány bazsalikom levéllel is megbolondítottam) végül keverjünk rajta néhányat. Akár frissen, langyosan, akár hidegen is fogyasztjuk, köretként, és önmagában is remekül megállja a helyét a konyhaasztalon. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

3 megjegyzés:

lilla írta...

a mozzarella nem zsírszegény.

Márti írta...

Köszi Lilla, igazad van, kijavítottam a hibát. Márti

cirmicica írta...

Ez valami uj,ilyent meg nem keszitettem de biztos,hogy finom...

Megjegyzés küldése

Szponzoráció