2011. november 5., szombat

Rukkolás csavart tészta

A rukkolára eddig csak úgy gondoltam, mint egy saláta finom, ízletes összetevőjére, azonban karakteres (szerintem sült húshoz hasonló) ízének köszönhetően ennél többre hivatott. Tésztaszószt főztem belőle, amihez a hozzávalókat úgy válogattam, hogy ne kelljen értük újabb bevásárló körútra indulnom, így magától értetődött a paradicsom, és persze az elmaradhatatlan fokhagyma. A legmókásabb pedig az volt, amikor megfogtam a fusilli dobozát, ott mosolygott rajta egy rukkolás tészta recept leírással annyi különbséggel, hogy abban nem volt fokhagyma, illetve chili, én viszont ezeket az alkatrészeket nélkülözhetetlennek éreztem, így nem menekülhettek…


Hozzávalók kb. 3 személyre:

  • 250 g  csavart (fusilli) tészta,
  • 3 db nagy paradicsom,
  • kb. 50 gr rukkola,
  • 4-6 gerezd fokhagyma,
  • néhány evőkanálnyi olívaolaj,
  • tengeri só,
  • ízlés szerint chili paprika,
  • víz.
Maximum 20 perc alatt el tudunk készülni evvel a rapid olasz tésztával.
  1. Főzzük meg sós vízben a tésztát, de most olajat ne tegyünk a főzővízbe, mert akkor nem szívja be magába olyan jól a szószt.
  2. Néhány evőkanál forró olívaolajon 1-2 percig futtassuk meg a pici fokhagyma darabokat, adjuk hozzá a felaprított rukkolát, felkockázott paradicsomot, fűszerezzük sóval, ízlés szerint egy kis chilivel, majd a tésztafőzős vízből adjunk hozzá keveset, hogy szaftosabb legyen a szósz. Kb. 5 perc alatt össze is áll a szósz.
  3. Keverjük a szószhoz a megfőtt, lecsöpögtetett tésztát, alaposan dolgozzuk össze és tálalhatjuk is ezt a roppant egyszerű, de annál ízletesebb finomságot. Tálalásnál akár egy kis mozzarellát is adhatunk a tésztához. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció